Ratkaisuja suometsien kestävään käyttöön
Turvemailla tapahtuu -tietoiskut tarjoavat kiinnostavaa asiaa ajankohtaisista aiheista joka kuukauden toisena perjantaina aamukahviaikaan klo 8.30–9.00. Voit osallistua tilaisuuksiin omalta koneeltasi Teamsin välityksellä.
Kaikille avoimissa ja maksuttomissa tilaisuuksissa pääset kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja vaihtuvilla teemoilla. Puheenvuorojen jälkeen on varattu mahdollisuus keskustelulle ja kysymyksille. Tilaisuuksiin ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Tietoiskuja ei myöskään tallenneta.
Liity mukaan tapahtumaan klikkaamalla osallistumislinkkiä (sama linkki joka tilaisuuteen): Osallistumislinkki
Saat myös lisättyä tapahtuman omaan kalenteriisi tämän sivun yläreunassa olevien linkkien kautta.
Ajankohta ja teema
Pe 11.4. klo 8.30–9.00
Ratkaisuja suometsien kestävään käyttöön
Suometsien hoidossa tulee jatkossa kiinnittää entistä enemmän huomiota toimenpiteiden ympäristövaikutuksiin ja taloudellisen puuntuotannon yhteensovittamiseen. Uusimpien tutkimusten mukaan suometsien vesistökuormitus on suurempi kuin aiemmin luultiin. Myös turpeen hajoamisesta johtuvat ilmastopäästöt pienentävät metsien hiilinielua merkittävästi. Laadukkaalla suometsienhoidon suunnittelulla voidaan vähentää haitallista kuormitusta siten, että metsätalous on edelleen kannattavaa.
Tatu Viitasaari, metsänhoidon asiantuntija, Suomen metsäkeskus
Osallistumislinkki
Tulevat tietoiskut
Pe 9.5. klo 8.30–9.00
Aihe ja puhuja ilmoitetaan myöhemmin
Pe 13.6. klo 8.30–9.00
Elämää energiantuotannon murroksissa – eteläpohjalaisten turvetuottajien ja paikallisyhteisön muutoskokemuksia, Aapo Jumppanen ja Jaakko Mäntylä, Helsingin yliopisto, Ruralia-instituutti
Lämpimästi tervetuloa mukaan!
Lisätietoja:
Elina Iivari, elina.iivari@seamk.fi, p. 040 680 7519
Tietoiskut ovat osa Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin aktivointi- ja koordinaatiohankkeen toimenpiteitä. Hankkeen päätavoitteena on tukea Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla ja myös valtakunnallisesti toimivan, vuonna 2023 perustetun Turvemaiden kestävän käytön osaamisklusterin toimintaa. Hanke on Euroopan unionin osarahoittama.