Yrityskaupat käyntiin - SeAMK Projektit

Yrityskaupat käyntiin

Yrityksen jatkuvuus on tärkeää paitsi yrityksen omistajalle ja mahdolliselle yrityksen ostajalle, henkilöstölle ja asiakkaille, niin myös sen sijaintikunnalle. Yrityskaupat käyntiin -hankkeessa haluamme vilkastuttaa yrityskauppoja, tehostaa yritysten myyntikuntoon ja myyntiin laittamista sekä helpottaa omistajanvaihdoksia. Hankkeessa kehitetään uusiakin tapoja myyjien ja ostajaehdokkaiden kohtaamiseen sekä näin oikean ostaja–myyjä-parin löytymiseen.

Yrityksen ostotyökalu

Hankkeessa tehdään ostotyökalu, joka toimii vähintäänkin hyvänä muistilistana kaikille yrityksen omistajanvaihdoksen osapuolille. Tavoitteena on, että yrittäjäksi haluava löytäisi sopivan yrityksen ja siitä luopuja voisi jatkaa uudelle uralle tai ansaitulle vapaalle. Näin yrityksen elinkaaren jatkumisen esteenä ei olisi ainakaan tiedon puute. Hankkeesta hyötyvät Etelä-Pohjanmaan lisäksi myös muut alueet, sillä yrityskauppoja tehdään yli kunta- ja aluerajojen.

Tilitoimistot

Lähes jokaisella yrityksellä on läheinen suhde tilitoimistoon, ja kirjanpitäjä tunteekin yrityksen menestyksen tekijät tai sen kipukohdat. Hankkeessa lähestytään tilitoimistoja ja pyritään lisäämään kirjanpitäjien aktiivista roolia yrityskauppojen alustajina ja tarvittavan tiedon paketoijina. Taloustietoja tarvitsevat sekä myyjä että ostaja, kun yritykselle määritetään arvoa ja haetaan kauppaan rahoitusta.

Oppilaitokset & yrittäjyyskasvatus

Tärkeä osa ostajien aktivointia ja löytymistä on eteläpohjalaisten oppilaitosten yrittäjyyskasvatukseen ja sen sisältöön perehtyminen. Näin pyritään varmistamaan, että yrittäjäksi ryhtyminen ostamalla toimiva yritys on opetuksessa esillä oleva vaihtoehto.

Ajankohtaista

Hankkeen tilaisuudet – tervetuloa mukaan!

 • Tulevat tilaisuudet lisätään tähän - seuraa tilannetta!

  Lounastreffit – teemana yrityskauppa

  Suunnitteletko yrityksesi myyntiä tai oletko kiinnostunut ostamaan yrityksen?

  Aika: ke 5.6. klo 11.00
  Paikka: Ravintola Marttilan Talli, Seinäjoki

  Lounaan yhteydessä rentoa ajatustenvaihtoa yrityskaupoista. Paikalle voit tulla joko ostohousut tiukasti jalassa tai hintalapun kanssa. Mutta yhtä lailla olet tervetullut vain tapaamaan Inton ja Finnveran väkeä asian tiimoilta. Ties vaikka ostaja tai myyjä kuitenkin sattuisi samaan lounaspöytään!

  Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen täällä. Tilaisuuden järjestää Into Seinäjoki.

 • Menneet tilaisuudet

  Eväitä yrittäjille -aamupalatilaisuus teemalla Yrityskaupat käyntiin, Alavus

  Aika: keskiviikko 24.4. alkaen klo 7.30
  Paikka: Fasadin 4. kerros, Alavus

  Tilaisuudessa Tuomas Aho kertoo kokemuksistaan yrityksen myyntiprosessista ja Jorma Ranta antaa käytännön omistajanvaihdosneuvoja yrityksen saattamisesta myynti- ja sukupolvenvaihdoskuntoon.

  Varaa aika henkilökohtaiseen tapaamiseen:
  Tilaisuuden jälkeen on mahdollista tavata Jorma Ranta kahden kesken ja keskustella luottamuksellisesti yrityksesi myyntisuunnitelmista. Varaa tähän erikseen aika sähköpostitse paivi.rintala@fasadi.com

  Lue lisää tilaisuudesta ja ilmoittaudu mukaan täältä.
  Tilaisuuden järjestää Alavuden Kehitys Oy – Yrityskehitys Fasadi.

  Yrittäjäaamiainen Ähtärissä

  Aika: keskiviikko 24.4. klo 7.30
  Paikka: Hotelli Mesikämmen, Ähtäri

  Ohjelma:
  – Ajankohtaista yrittäjiltä / Etelä-Pohjanmaan yrittäjät, varatoimitusjohtaja Jani Takamaa
  – Miten saadaan enemmän kauppaa suosituksilla suomessa ja maailmalla! / BNI (Business Network International), maajohtaja Pasi Pasanen
  – Yrityskaupat käyntiin -hanke / Pertti Nurmi
  – Ähtärin Yrittäjien terveiset / Pasi Poukka
  – Ähtärin kaupungin terveiset / Seppo Karjala

  Lue lisää tilaisuudesta täältä ja ilmoittaudu mukaan. Tilaisuuden järjestää Ähtärin elinvoimatoimi ja Yrityskaupat käyntiin -hanke.

  Yrityskauppa ostajan silmin – mitä jokaisen myyjän tulee tietää

  8.3.2024 klo 7.30–10.00
  Hotelli-Ravintola Alma, Seinäjoki, kokoustila Simuna

  Tilaisuus on osallistujille maksuton ja tarkoitettu sekä yrityksen myyntiä suunnitteleville että yrityskaupoista kiinnostuneille. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen täällä. Tilaisuuden järjestää Into Seinäjoki.

  Yrityskaupan Speed Date – kohtaa ostaja tai myyjä!

  13.3.2024 klo 18–20
  Seinäjoki Areena, ravintola Miitti

  Oletko pohtinut yrityksesi myymistä tai etsinyt ostajaa/jatkajaa toiminnallesi? Oletko kiinnostunut mahdollisuudesta lähteä yrittäjäksi tai hakea kasvua yrityskaupan kautta? Tätä tapahtumaa sinun ei kannata jättää väliin!

  Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen täällä. Tilaisuuden järjestää Into Seinäjoki.

Artikkelit & julkaisut

Videot, podcastit & vodcastit

Kasvun hakua yritysostoilla – yrityskaupoilla Valtteri Jussila

Valtteri Jussila on tehnyt nuoreen ikään mennessä jo kaksi yrityskauppaa. Miten perhe suhtautui ensimmäiseen yritysostoon ja mistä Valtteri sai tukea yritysostoihin?

Valtteri Jussila, Seinäjoen Kumi & Alavuden Kumi
Katso video Into Seinäjoen YouTube-kanavalta.

Yrityskauppa selkokielellä

Voiko juristin luo tulla kahta kättä heilutellen ja pitääkö osata puhua latinaa? Tero Malmivaara puhuu yrityskaupoista selkokielellä – vaikka juristi onkin.

Tero Malmivaara, PwC Finland
Katso video Into Seinäjoen YouTube-kanavalta.

Yrityskaupasta kasvua

Rauhala Yhtiöt Oy osti loppuvuodesta 2023 enemmistöosuuden Opsec Oy:stä. Miten ajatus yrityskaupasta syntyi ja miten yhteiselo saman katon alla on lähtenyt sujumaan?

Tommi Hakanpää, Rauhala Yhtiöt Oy & Mika Lindberg, Opsec Oy
Katso video Into Seinäjoen YouTube-kanavalta.

Yrityskaupalla yrittäjäksi – Hippu Herrala

Hippu Herrala päätyi eläinklinikan yrittäjäksi, vaikka alun perin tarkoituksena oli hakea klinikalle töihin. Mistä uusi yrittäjä sai apua yrityskauppaan ja miten yhteiselo kanssayrittäjän kanssa samoissa tiloissa on sujunut?

Hippu Herrala, Eläinklinikka Andelin
Katso video Into Seinäjoen YouTube-kanavalta.

Blogit

Linkkejä & vinkkejä

Yrityskaupat käyntiin -hankkeen tiedot

 • Kesto: 1.11.2023–30.4.2026
 • Kohderyhmät: mikro- ja pk-yritykset, potentiaaliset yritysten tai liiketoiminnan ostajat ja myyjät, oppilaitokset sekä yrityksiä ja elinkeinoelämää palvelevat järjestöt alueella
 • Budjetti: 785 874 €, josta Seinäjoen ammattikorkeakoulun osuus 258 532 €
 • Hanketoteuttaja: Seinäjoen ammattikorkeakoulu
 • Osatoteuttajat: Alavuden Kehitys, Into Seinäjoki, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu, Ähtärin kaupunki

SeAMK:in muut tapahtumat

Lisää tapahtumia

Ota yhteyttä!

projektipäällikkö
Aila Hemminki
aila.hemminki@seamk.fi
p. 040 830 2005

asiantuntija
Miska Kaihlamäki
miska.kaihlamaki@seamk.fi
p. 040 830 4016

 

asiantuntija
Juha Tall
juha.tall@seamk.fi
p. 040 868 0197

SeAMKin kanssa mukana menossa ovat hankkeen osatoteuttajat: Alavuden Kehitys, Into Seinäjoki, Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu ja Ähtärin kaupunki. Etelä-Pohjanmaan liitto rahoittaa hanketta Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF). Klikkaa alla olevia logoja, niin pääset osatoteuttajien hankesivuille!

Logo: Alavuden Kehitys Oy - Yrityskehitys Fasadi          Into Seinäjoki -logo          Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelut -logo          Ähtäri-logo