FOODPathS Horizon EU-hanke - SeAMK Projektit

FOODPathS Horizon EU-hanke

Hankkeen taustatiedot

Hankkeen nimi: FOODPathS – Co-creating the prototype ‘Safe and Sustainable FOOD Systems PArTnersHip’
Rahoittaja: Horizon EU (GA N°101059497)
Aikataulu: 1.6.2022-30.11.2025
Hankkeen budjetti (SeAMK-osuus): 207 t€

 

Hankekuvaus ja hankkeen tavoitteet

FOODPathS’ssa neuvonta- ja kansalaisjärjestöt, poliittiset päättäjät sekä yritys-, koulutus- ja tutkimusmaailma otetaan mukaan kumppanuusmallin pilottiversion, ”Food Hubin”, luomiseen. Merkittävä osa hanketta on strategisen tiekartan laatiminen. Tiekartassa hahmotellaan tulevien vuosien keskeisimmät, kestävää ruokajärjestelmää edistävät yhteisrahoitettavat tutkimusteemat. Hankkeessa tutkitaan myös erilaisia Living Lab -konsepteja, joissa käyttäjät testaavat kehitettäviä prosesseja tosielämän ympäristöissä. SeAMK kutsuttiin hankkeen kumppaniksi eurooppalaisen maa-, metsätalous- ja ruoka-alojen ERIAFF-verkoston Food Systems -ryhmän vetäjänä. FOODPathS-hankkeella tulee olemaan lähitulevaisuudessa keskeinen rooli ruokajärjestelmän kestävyyden ymmärtämisessä, testaamisessa, tiedonsiirrossa ja seurannassa.

 

Hankekonsortio

• INRAE – National Research Institute for Agriculture, Food and Environment (Ranska)
• Aarhus University (Tanska)
• Jülich Forschungszentrum (Saksa)
• FoodDrinkEurope (Belgia)
• ANIA – Association Nationale des Industries Alimenatires (Ranska)
• FIAB – Federación Española de Industrias de la Alimentación y Bebidas (Espanja)
• Confagricoltura (Italia)
• EFFoST (Hollanti)
• Polish Academy of Science – Institute of Rural and Agricultural Development (Puola)
• ICLEI (Saksa)
• Fondazione Cariplo (Italia)
• European Foundation Centre (Belgia)
• EUFIC – European Food Information Council (Belgia)
• ZonMw (Hollanti)
• ISEKI-Food Association (Itävalta)
• INRAE Transfert (Ranska)
• Seinäjoki University of Applied Sciences (Suomi)

Lue lisää projektista:

https://www.eufic.org/en/newsroom/article/foodpaths-towards-a-new-eu-partnership-to-co-create-and-co-fund-research-innovation-activities-that-make-our-food-systems-sustainable

https://lehti.seamk.fi/kestavat-ruokaratkaisut/foodpaths-horizon-eu-hanke-rakentaa-uudenlaisen-kumppanuusmallin-euroopan-ruokajarjestelman-kehittamiseksi/

Lisätiedot

Nainen seisoo käsi lanteillaan.

Terhi Junkkari

Yliopettaja

sähköposti

Terhi.Junkkari(a)seamk.fi

puhelin

+358408300301

Vaaleahiuksinen henkilö seisoo kädet puuskassa.

Anu Palomäki

Projektipäällikkö

sähköposti

Anu.Palomaki(a)seamk.fi

puhelin

+358408301257

SeAMKin tekstilogo.

Karri Kallio

Asiantuntija, tki

sähköposti

Karri.Kallio(a)seamk.fi

puhelin

+358408300412