Tekoäly-AKKE - SeAMK Projektit

Tekoäly-AKKE

Tekoälyn hyödyntämismahdollisuudet Etelä-Pohjanmaan alueen teollisuuden pk-yrityksissä

Syksystä 2021 syksyyn 2022 kestävässä hankkeessa selvitetään Etelä-Pohjanmaan alueen yritysten tietoja ja tarpeita tekoälyn käytöstä sekä tuodaan esille tapoja sen käyttämiseen eri tapauksissa, innostaen laajempaa käyttöä tällä uudelle teknologialle alueella. Hanketta on rahoittanut Etelä-Pohjanmaan liitto.

Webinaarit

  1.  Avoin data, 2022.08.29, linkki
  2. Syväoppimen ja kuvantunnistus, 2022.08.30, linkki
  3. Datasta,  2022.08.31, linkki

Demot

D1 – GAN:lla tyhjästä nyhjäisy

Mikäli dataa puuttuu, sitä voi olla mahdollista luoda sen vähän pohjalta mitä löytyy. Tässä demossa esitellään kuinka datan määrä ja mallinnustapa vaikuttavat luodun datan laatuun.

D2 – Avoimen datan päristely

Suomessa on jo kohtalaisesti avointa dataa kaikkien käytettävissä. Se vain ei ole aina kaikista käyttökelpoisemmassa muodossa tai vaatii jonkin verran jälkikäsittelyä. Tämä demo esittää yhden mahdollisen käyttöliittymän Verohallinnon autovero tietoihin. Ohjelma parsii vero.fi:stä saatavat taulukot läpi ja sen avulla voi selata päätöksiä läpi webbiselaimella. Käyttöliittymään tuodaan myös koneoppimisella luotu ennuste autoverosta valitun malliselle, tietyllä kilometrimäärällä, tietyn ikäiselle ja keskimääräisellä moottorilla varustetulle ajoneuvolle.

D3 – Kuvantunnistuksen alkeet

Tämä demo esittää yksinkertaisen esimerkin jossa opetetaan neuroverkko lukemaan kellon aika analogisesta kellotaulusta lähtien opetuskuvien järjestämisestä.

D4 – Prosessidatan pauloissa

Nykyaikaisista prosesseista on mahdollista koota paljonkin dataa talteen. Tämä demo esittelee miten tällaistä datamassaa voi tutkia ja etsiä sieltä mittareita joidenka tarkempi seuranta voisi olla tarpeen.

 

Lisätietoja

Mika Valkama

Asiantuntija, tki

sähköposti

Mika.Valkama(a)seamk.fi

puhelin

+358408300335