VHH - VASTUULLISET JA VÄHÄHIILISET ELINTARVIKKEET - SeAMK Projektit

VHH - VASTUULLISET JA VÄHÄHIILISET ELINTARVIKKEET

Tapahtumat- ilmoittaudu mukaan!

Lisää tapahtumia

 

Autamme Etelä-Pohjanmaalla toimivia mikro- ja PK-kokoisia elintarvikeyrityksiä sekä elintarvikkeita jalostavia maatiloja kehittämään entistä vastuullisempia ja vähähiilisempiä ruoka- ja juomatuotteita kuluttajien tarpeita kuunnellen.

Hankkeen toimenpiteitä:

  • maakunnan elintarvikeyritysten ja elintarvikkeita jalostavien maatilojen osaamisen tason nostaminen vastuulliseen ja vähähiiliseen elintarviketuotantoon ja pakkaamiseen liittyen (työpajat ja muut tapahtumat)
  • maakunnalliset työpajat SeAMKissa kehitetyn IKE-hiilijalanjälkilaskurin käyttöönottamiseksi
  • yritysten auttaminen uusien vastuullisten ja vähähiilisten toimenpiteiden tunnistamisessa omassa toiminnassaan (elintarvikeyrityksille suunnattu opas case-esimerkein sekä oppaan pilotointi yrityksissä)
  • kahdeksan elintarvikkeen vastuullisuuden ja vähähiilisyyden parantaminen de minimis-tuen alaisin asiantuntijavetoisin toimenpitein
  • kuluttajanäkökulmien huomioiminen vastuullisten ja vähähiilisten elintarvikkeiden tuotekehitystyössä (elintarvikkeiden maistatustapahtumat kuluttajille)
  • tutustumispäivät Frami Food Lab-tiloihin ja laitteistoihin
  • tapahtumat elintarvikkeiden myynnin ja jakelun edistämiseksi
  • design thinking-tapahtumat elintarvikeyritysten markkinointihaasteiden ratkaisemiseksi SeAMK ruoka-alan opiskelijoiden voimin
  • valtakunnalliseen ruoka-alan koordinaatiotyöhön osallistuminen ja tiedonvälitys
  • yritysten kannustaminen osallistumaan valtakunnallisiin vastuullista ruokaa ja ruoantuotantoa tukeviin tapahtumiin. mm. Lähiruokapäivä, Artesaaniruoka SM
  • hankkeessa kehitetyistä hyvistä käytännöistä viestiminen kotimaassa ja/tai kansainvälisesti

Toimenpiteet edistävät kestävää kehitystä Etelä-Pohjanmaan Ruokaprovinssissa.

Tule mukaan!

Tule mukaan maksuttomiin tapahtumiin, joissa opit elintarviketuotteiden ympäristöjalanjäljen laskentamenetelmän käytön, parannat tietojasi vastuullisesta pakkaamisesta, saat kuluttajien näkökulmia tuotteesi vastuullisuuden ja vähähiilisyyden kehittämiseen sekä tapaat vastuullisista elintarvikkeista kiinnostuneita vähittäiskauppojen ja muiden jakelukanavien sisäänostajia.

Katso tulevat tapahtumat ja ilmoittaudu mukaan!

Hankkeen tiedot

  • Hankkeen nimi: VHH -vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet
  • Hankekoodi: J10202
  • Rahoittaja: Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (Just Transition Fund, JTF-rahasto)
  • Toteuttaja: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
  • Aikataulu: 1.9.2023- 31.8.2025
  • Budjetti: 270 757 €

 

Hankkeen materiaalit

Lisätiedot

Pitkähiuksinen nainen hymyilee toinen käsi lanteella..

Elina Huhta

Asiantuntija, tki

sähköposti

Elina.Huhta(a)seamk.fi

puhelin

+358408300417

Henkilökuva.

Merja Saari

Projektipäällikkö

sähköposti

Merja.Saari(a)seamk.fi

puhelin

+358408302033

Joni Viitala

Projektipäällikkö

sähköposti

Joni.Viitala(a)seamk.fi

puhelin

+358408301246