VHH - VASTUULLISET JA VÄHÄHIILISET ELINTARVIKKEET
Tapahtumat- ilmoittaudu mukaan!
Autamme Etelä-Pohjanmaalla toimivia mikro- ja PK-kokoisia elintarvikeyrityksiä sekä elintarvikkeita jalostavia maatiloja kehittämään entistä vastuullisempia ja vähähiilisempiä ruoka- ja juomatuotteita kuluttajien tarpeita kuunnellen.
Hankkeen toimenpiteitä:
- maakunnan elintarvikeyritysten ja elintarvikkeita jalostavien maatilojen osaamisen tason nostaminen vastuulliseen ja vähähiiliseen elintarviketuotantoon ja pakkaamiseen liittyen (työpajat ja muut tapahtumat)
- maakunnalliset työpajat SeAMKissa kehitetyn IKE-hiilijalanjälkilaskurin käyttöönottamiseksi
- yritysten auttaminen uusien vastuullisten ja vähähiilisten toimenpiteiden tunnistamisessa omassa toiminnassaan (elintarvikeyrityksille suunnattu opas case-esimerkein sekä oppaan pilotointi yrityksissä)
- kahdeksan elintarvikkeen vastuullisuuden ja vähähiilisyyden parantaminen de minimis-tuen alaisin asiantuntijavetoisin toimenpitein
- kuluttajanäkökulmien huomioiminen vastuullisten ja vähähiilisten elintarvikkeiden tuotekehitystyössä (elintarvikkeiden maistatustapahtumat kuluttajille)
- tutustumispäivät Frami Food Lab-tiloihin ja laitteistoihin
- tapahtumat elintarvikkeiden myynnin ja jakelun edistämiseksi
- design thinking-tapahtumat elintarvikeyritysten markkinointihaasteiden ratkaisemiseksi SeAMK ruoka-alan opiskelijoiden voimin
- valtakunnalliseen ruoka-alan koordinaatiotyöhön osallistuminen ja tiedonvälitys
- yritysten kannustaminen osallistumaan valtakunnallisiin vastuullista ruokaa ja ruoantuotantoa tukeviin tapahtumiin. mm. Lähiruokapäivä, Artesaaniruoka SM
- hankkeessa kehitetyistä hyvistä käytännöistä viestiminen kotimaassa ja/tai kansainvälisesti
Toimenpiteet edistävät kestävää kehitystä Etelä-Pohjanmaan Ruokaprovinssissa.
Tule mukaan!
Tule mukaan maksuttomiin tapahtumiin, joissa opit elintarviketuotteiden ympäristöjalanjäljen laskentamenetelmän käytön, parannat tietojasi vastuullisesta pakkaamisesta, saat kuluttajien näkökulmia tuotteesi vastuullisuuden ja vähähiilisyyden kehittämiseen sekä tapaat vastuullisista elintarvikkeista kiinnostuneita vähittäiskauppojen ja muiden jakelukanavien sisäänostajia.
Katso tulevat tapahtumat ja ilmoittaudu mukaan!
Hankkeen tiedot
- Hankkeen nimi: VHH -vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet
- Hankekoodi: J10202
- Rahoittaja: Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (Just Transition Fund, JTF-rahasto)
- Toteuttaja: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
- Aikataulu: 1.9.2023- 31.8.2025
- Budjetti: 270 757 €
Hankkeen materiaalit
-
Verkkojulkaisut ja muu viestintämateriaali
Täältä löydät kaikki tuotetut verkkojulkaisut
Verkkolehtiartikkelit
Yritysvastuun uusi aikakausi ─ kiistelty direktiivi hyväksyttiin EU:ssa| @SeAMK verkkolehti 3.4.2024
Muutosten myllerryksessä – PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic 2024 antia elintarvikealalle | @SeAMK verkkolehti 27.3.2024
SeAMKissa arvioitiin elintarvikkeiden makua ja vastuullisuutta|@SeAMK verkkolehti 20.3.2024
Ruoka-alan uudet mahdollisuudet | @SeAMK verkkolehti 5.12.2023
Eteläpohjalaiset yritykset kehittävät elintarvikkeidensa vastuullisuutta ja vähähiilisyyttä | @SeAMK verkkolehti 22.12.2023
Videotallenteet
PodcastitTulossa
UutiskirjeetUutiskirje ilmestyy kuusi kertaa vuodessa. Ilmestymispäivät vuonna 2024 ovat 29.2., 30.4., 28.6., 30.8., 31.10. ja 20.12. Uutiskirje julkaistaan yhteistyössä SeAMKin bio-ja elintarviketekniikan alan opetuksen ja elintarvikeyrityksille suunnattujen kehittämishankkeiden kanssa.
Hankejuliste
Virallinen hankejuliste on ladattavissa tästä.
Viestintäsuunnitelma
Hankkeelle on tehty viestintäsuunnitelma, jonka voi ladata tästä.