Digitalisaatio korjausrakentamisessa, 2 op, syksy 2024
Miltä näyttää korjausrakentamisen tulevaisuus? Miten digitalisaatio, kiertotalous ja uusi rakentamislaki vaikuttavat alaan?
Digitalisaatio korjausrakentamisessa -opintojakson tavoitteena on antaa valmiuksia hyödyntää rakennusalalla käytössä olevia digitaalisia työkaluja. Opintojaksolla käydään läpi tietomallien ja erityisesti inventointimallinnuksen perusteita, ja tutustutaan niiden käytön ja hyödyntämisen periaatteisiin. Opintojakson tavoitteena on myös esitellä tekoälyn käyttöä ja tutkia miten sitä voitaisiin hyödyntää korjausrakentamisessa.
Kenelle:
Opintojakso on suunnattu rakennusalalla (ml. suunnittelu) jo työskenteleville henkilöille jotka tarvitsevat osaamisen kehittämistä, muilla aloilla työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneet siirtymään korjausrakentamisen tehtäviin, sekä työvoiman ulkopuolella oleville, jotka ovat kiinnostuneet siirtymään alalle. Myös työtön henkilö voi omaehtoisesti hakeutua koulutukseen.
Mitä saat:
Opintojakso tarjoaa perustiedot tietomallinnuksesta, laserkeilauksen ja inventointimallien käytöstä, sekä tekoälyn hyödyntämisestä korjausrakentamisessa. Lisäksi tarjotaan yksilöllistä opinto-ohjausta ja mentorointia, sekä tarvittaessa ura-ohjausta alalle työllistymisen tueksi.
Opintojakson suoritettuasi osaat:
- Hyödyntää digitaalisia työkaluja ja tekoälyä korjausrakentamisessa.
- Soveltaa yleisiä tietomallivaatimuksia korjausrakentamisessa.
- Hyödyntää tietomallien analysointiin tarkoitettuja työkaluja korjausrakentamisessa.
Hyväksytystä suorituksesta saat opintosuoritusotteen.
Toteutus:
2 op:n laajuinen opintojakso toteutetaan verkko-opintoina syksyn 2024 aikana. Opintojen suorittamisaika on 25.9.-11.12.2024. Osallistuminen on mahdollista työn ohessa, ja onnistuu ajasta ja paikasta riippumatta. Aloitusluento järjestetään keskiviikkona 25.9.2024 Teamsissa.
Verkko-opintojen lisäksi toteutukseen sisältyy:
- Koulutusten yhteinen aloitusinfo, keskiviikkona 11.9.2024 ja 15.1.2025 klo 17-18 Teamsissa.
- Ryhmäkohtaista opinto-ohjausta, 2-3 vapaaehtoista Teams-tapaamista opintojen aikana.
- Yksilöllistä opinto-ohjausta ja mentorointia, sekä ura-ohjausta alalle työllistymisen tueksi, tarpeen mukaan.
Opintojakson osaamissisältö perustuu osin SeAMKin rakennustekniikan ja rakennusmestareiden koulutuksen opetussuunnitelman sisältöihin, osin uuteen tietoon.
Opettajina toimivat lehtori Juho Lohilahti SeAMKista sekä mahdolliset muut alan asiantuntijat.
Hinta:
Koulutus on osallistujalle ja työnantajalle maksuton.
Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu mukaan täältä.
Lisätietoja:
Projektipäällikkö Anne-Mari Latvala I p. 040 830 2007 I anne-mari.latvala@seamk.fi
Lehtori Juho Lohilahti I p. 040 680 7576 I juho.lohilahti@seamk.fi.
Koulutus on osa KOTU – Korjausrakentamisen tulevaisuus: Rakentamislaki, kiertotalous ja digitalisaatio -hanketta, joka on rahoitettu Euroopan unionin elpymis- ja palautumistukivälineellä (RRF), joka on EU:n elpymisvälineen (Next Generation EU) suurin ohjelma. Rahoituksen on myöntänyt Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.
Pidätämme oikeudet muutoksiin.