Digipanikoijasta digiosaajaksi -koulutuskokonaisuus - SeAMK Projektit

Digipanikoijasta digiosaajaksi -koulutuskokonaisuus

#

Digin ja ihmisen ihanasti ja inhimillisesti yhdistävä kolmen Teamsin sarja, 3 x 60 minuuttia, toimistoajan jälkeen:
ma 14.8.23, to 17.8.23 ja ma 21.8.23 klo 16.30 – 17.45. Voit osallistua kotoa, toimistolta tai jostakin kuudesta eri yhteiskatsomosta. Välipalaa tarjolla klo 16.00 alkaen.

Kun asenne digitekemistä kohtaan muuttuu myönteiseksi, osaaminen kehittyy, työhyvinvointi lisääntyy ja työurat pitenevät. Tässä koulutuskokonaisuudessa:

  • Osallistujat ymmärtävät miksi digi saattaa näyttäytyä mörkönä ja miten mörkö selätetään.
  • Osallistujat saavat konkreettisia työkaluja, jotka auttavat suhtautumaan digiin rennosti ja ehkäisemään kuormittumista.
  • Osallistujat tunnistavat oman työn kannalta olennaiset digityökalut ja kuinka työyhteisössä voidaan tukea toinen toista digiviidakossa.
  • Osallistujat pääsevät käyttämään vuorovaikutteisen osallistumisen työkalua Mentimeteriä (ohjeet saat ennen koulutusta, opastetaan). Saat myös kurkistukset Teamsin käyttöön, ruuduntallenusohjelma Screen Paliin ja interaktiivisia kuvia ja videoita luovaan ThingLinkiin.

Kenelle? Koulutuskokonaisuus soveltuu johtajille, esihenkilöille, HR-ammattilaisille – tarkemmin ajatellen ihan meille kaikille digitalisaation pyörteissä ihmetteleville. Pääkohderyhmänä ovat konkariosaajat yrittäjinä, työnantajina ja työntekijöinä.

Keneltä? Kouluttajat Sanna-Riikka Valtonen ja Pirkko Tavaila. Mukana myös SeAMKin opetusteknologian asiantuntija, DIKOn projektipäällikkö ja hankkeessa mukana oleva yrityksen toimintojen suunnittelun asiantuntija.

Ohjelma

Välipala tarjolla yhteiskatsomoiden paikkakunnilla klo 16. Ohjelma alkaa klo 16.30.

ma 14.8.2023: Diginatiivi ja digijäykkis työn ääressä

• Iskikö digipaniikki loman jälkeen? • Miksi digi hirttää kiinni?

to 17.8.2023: Aivot digityössä

• Kuormituksen purkaminen paineen alla • Aivojen tukeminen digiaikana

ma 21.8.2023: Ei digiloikkaa vaan yksi digiaskel kerrallaan

•  Oman työn kannalta relevantit digireleet ja niiden priorisointi • Muiden tukeminen digityössä

Ilmoittautuminen

Voit ilmoittautua koulutuskokonaisuuteen tästä. Ilmoittaudut kaikille kerroille yhdellä lomakkeella. Ilmoittautuminen on auki 21.8.23 saakka, joten voit tulla mukaan myös kokonaisuuden jo alettua. Koulutus on maksuton.

Yhteiskatsomot eri kunnissa. Koulutuskokonaisuuteen voi osallistua itsekseen osallistumisen sijaan yhteisessä digikatsomossa mukavasti porukassa SeAMKin tiloissa ja useiden kuntien alueella. Voit ilmoittautuessa valita osallistutko itsenäisesti etänä vai saavutko yhteiskatsomoon Frami F Seinäjoki tai jollekin muulle paikkakunnalle.

  • kotoa tai toimistolta
  • tulen Seinäjoen yhteiskatsomoon Frami F auditorio F110, välipalatarjoilu kello 16.00 alkaen
  • tulen Alajärven yhteiskatsomoon HUBI25, välipalatarjoilu kello 16.00 alkaen
  • tulen Suupohjan alueen yhteiskatsomoon, HUOM paikka vaihtunut, joka kerta sama: maakuntakorkeakoulun toimisto (Topeeka 47, Kauhajoki). Välipalatarjoilu kello 16.00 alkaen.
  • tulen Kurikan yhteiskatsomoon Yrityspalvelupiste Formu, Keskuspuistikko 14, KURIKKA, välipalatarjoilu kello 16.00 alkaen
  • tulen Kauhavan yhteiskatsomoon, Loppusuora 20. Välipalatarjoilu kello 16.00 alkaen
  • tulen Alavuden yhteiskatsomoon, Fasadi (Taitotie 1, Alavus), välipalatarjoilu kello 16.00 alkaen

Yhteiskatsomot toteutetaan yhteistyössä SeAMK Maakuntakorkeakoulun kanssa.

Osallistuminen. Ilmoittautuneet saavat muutama päivä ennen tapahtumaa muistutusviestin sähköpostiinsa. Viesti sisältää osallistumiseen tarvittavan etäyhteyden Teams-linkin ja muuta ennakkotietoa. Tarkistamme ilmoittautuneiden listan joka koulutuspäivä klo 15 ja lähetämme uusille ilmoittautuneille osallistumisohjeet sähköpostiin. Koulutus tallennetaan digitaalisesti. Osallistujien tietoja ei näy tallenteessa.

Millaiselta digipohjalta kouluttajat ponnistavat?

Sanna-Riikka Valtonen

“Kädessäni kasvaa kännykkä ja minun esi-TikTok oli VHS-videonauhuri. Nykyään olen itseoppinut muiden auttaja ”some-Sanski”, toimin help deskinä työ- ja harrastuskollegoille. Tekemällä oppii!”

Sanna-Riikka on ihmisten ja liiketoiminnan kehittäjä. Hänellä on vankka johtamiskokemus vähittäiskaupasta yli 15 vuoden ajalta. Hän on valmentanut useita vuosia yrittäjiä ja yrityksiä mm. johtamisen, tiimitoiminnan ja hybiridityön saralla. Nykyisessä roolissaan hän vastaa suuren yhtiöryhmän johtamisen kehittämisestä. Sanna-Riikka on valmentanut yksinyrittäjiä liiketoimintamallin muutoksessa perinteisestä myynnistä sosiaaliseen myyntiin ja digikanavien hyödyntämiseen. Hänellä on takanaan myös useita itsensä johtamisen ja kuormituksen hallinnan koulutuksia. Sanna-Riikalta löytyy runsaasti hyviä vinkkejä käytännön työhön niin työntekijän kuin esihenkilön näkökulmasta. Esihenkilöiden ja työntekijöiden kouluttaminen ja valmentaminen on sisältynyt osaltaan hänen työnkuvaansa koko työuran ajan. Sanna-Riikka on myös Systemic Business Coach ®.
Kouluttajana Sanna-Riikka on energinen ja innostava. Iloisen pirskahtelevalla tyylillään Sanna Riikka tuo teorian konkreettisiksi käytännön toimenpiteiksi.

 

Pirkko TavailaPirkko Tavaila

“Meillä oli mustavalkotelkkari ja nyt minulla on älykänny. Vähän jännittää välillä, mutta yritän parhaani. Olen kyllä kohdannut digimörön! Ootko sä?”

Pirkko on inhimillisen työelämän edistäjä ja tiimityön kehittäjä. Hän painottaa henkistä, fyysistä, sosiaalista ja emotionaalista kyvykkyyttä menestyksen avaintekijöinä. Pirkko auttaa yrittäjiä, johtajia, asiantuntijoita ja tiimejä tekemään tulosta kovassakin paineessa. Hänen avullaan löytyvät vahvuudet, piilevät menestystekijät ja kadonnut itseluottamus. Pirkon vetämien valmennusten vaikuttavuus perustuu vahvan teoriapohjan lisäksi esimerkkeihin sekä konkreettisiin työvälineisiin, jotka soveltuvat suoraan arjen työtilanteisiin. Pirkko on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja sertifioitu valmentaja mm. DiSC , EASI ja Holistic Health Coach . Hänellä on yli 30 vuoden monipuolinen liike-elämän työkokemus. Hän on toiminut urallaan asiantuntijana, esihenkilönä, johtajana ja yrittäjänä. Avainosaamisalueet: paineen alla työskentely, tunnetaidot, itsensä johtaminen, tiimityön kehittäminen, (työ)hyvinvointi.

 

Digipanikoijasta digiosaajaksi on Digiosaamisen kehittäminen Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksissä DIKO -hankkeen viimeinen, yhteenvetävä koulutus. DIKO on ESR-rahoitteinen hanke 2021 -8/2023.