Tekoälyn hyödyntäminen ja ohjelmistorobotiikka 10 op

Tekoälyn hyödyntäminen ja ohjelmistorobotiikka 10 op

Kuvituskuva.

Generatiivinen tekoäly on yksi mullistavimmista keksinnöistä viime vuosien aikana. Tekoälyn avulla voit generoida erilaisia sisältöjä ja automatisoida työtehtäviä.

Tule oppimaan, miten voit hyödyntää uusimpia tekoälypalveluita työssäsi. Koulutuksessa syvennyt tekoälypalveluiden ammattimaiseen hyödyntämiseen sekä yksityisen generatiivisen tekoälyn käyttöön. Lisäksi opit, miten voit hyödyntää tekoälyä ohjelmoinnissa ja ohjelmistorobotiikassa.

Saat koulutuksen käytyäsi todistuksen, jolla voit todentaa osaamisesi.


Maksuton koulutus käynnistyy toukokuussa 2025. Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisen osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö. 


 

  • Toteutus ja aikataulu

    Koulutus alkaa toukokuun alussa torstaina 8.5.2025, jolloin pidetään ensimmäinen kurssi. Kaksi viimeistä kurssia pidetään syksyn 2025 aikana.

    Opetus järjestetään iltaisin, ja oppitunteja on viikossa 3–5, mikä mahdollistaa opiskelun työn ohella. Voit osallistua opetukseen luokassa paikan päällä tai seurata sitä etänä (hybridiopetus). Voit opiskella kursseja osin myös itsenäisesti koulutuksen avointen oppimateriaalien avulla.

  • Kohderyhmä

    Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat perehtyä generatiivisen tekoälyn ja ohjelmistorobotiikan ammattimaiseen käyttöön. Koulutukseen hakeutuvalta edellytetään tietotekniikan osaamista, mutta kynnys ei ole korkea. Voit aloittaa ohjelmoinnin perusteista Python-ohjelmointikielellä tai perehtyä vaihtoehtoisesti tekoälyn hyödyntämiseen ohjelmoinnissa.

  • Hinta

    Koulutus on osallistujalle maksuton.


    Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

  • Sisältö

    Tekoälyn hyödyntäminen ja ohjelmistorobotiikka -koulutuksen laajuus on 10 opintopistettä ja se koostuu seuraavista opintojaksoista:

    • Ohjelmoinnin perusteet TAI tekoälyn hyödyntäminen ohjelmoinnissa, 3 op
    • Generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen, 4 op
    • Ohjelmistorobotiikka, 3 op

     

    Ohjelmoinnin perusteet -opintojaksolla opiskellaan ohjelmointia Python-ohjelmointikielellä. Lisäksi perehdytään tekoälypalveluiden ohjelmointirajapintoihin. Jos ohjelmoinnin perusteet on jo tuttua, voit opiskella tekoälyn käyttöä ohjelmoinnissa. Kurssilla tutustutaan esimerkiksi GitHub Copilot, Claude Code ja Mistral Codestral -koodiavustimiin.

    Generatiivisen tekoälyn hyödyntäminen -opintojaksolla perehdytään tekoälypalveluiden rajapintoihin, oman kielimallin luomiseen sekä tekoälyä hyödyntäviin sovelluksiin. Opintojaksolla asennetaan oma kielimalli paikallisesti tai yksityiseen pilvipalveluun sekä perehdytään kielimallin hienosäätöön.

    Ohjelmistorobotiikka-opintojaksolla perehdytään liiketoimintaprosessien automatisointiin RPA-tekniikoiden avulla. Opintojaksolla tutustutaan myös tekoälyn hyödyntämiseen ohjelmistorobotiikassa.

  • Ilmoittautuminen ja opiskelijavalinnat

    Ilmoittaudu Tekoälyn hyödyntäminen ja ohjelmistorobotiikka -koulutukseen 30.4.2025 mennessä. Paikkoja on 40. Huom. Ilmoittautuminen päättyy 30.4. tai kunnes aloituspaikat ovat täyttyneet.

    Ilmoittautumislomakkeella kerättyjä tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti (avautuu uuteen välilehteen).

    Koulutuksen rahoittaja tekee päätöksen opiskelijavalinnoista.

    Tieto koulutukseen hyväksymisestä lähetetään ilmoittautumislomakkeella ilmoitettuun sähköpostiosoitteeseen hakuajan päätyttyä. Osallistuja saa sähköpostitse ohjeet koulutuksen aloittamiseen liittyen.  

Ilmoittautumislomakkeella kerättyjä tietoja käsitellään tietosuojaselosteen mukaisesti (avautuu uuteen välilehteen).

Lisätietoja voit kysyä Petteriltä

Mäkelä, Petteri

Yliopettaja

sähköposti

petteri.makela(a)seamk.fi

puhelin

+358408302351

 

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus -tunnus.

Opetus- ja kulttuuriministeriön logo.

 

 

 

 


SEAMK pidättää oikeudet muutoksiin. Sisällöt tarkentuvat.