Elintarvikeprosessien laatu – Merkitys ja hallinta 18.03.2026 klo 9–12 Teams | SEAMK Projektit

Elintarvikeprosessien laatu – Merkitys ja hallinta 18.03.2026 klo 9–12 Teams

Elintarvikeprosessien laatu – Merkitys ja hallinta

Laadun hallinta on yksi elintarvikejalostuksen kulmakivistä. Tässä koulutuksessa opit prosessien hallintaa ja laadun merkityksen käytännön näkökulmien ja vinkkien avulla. Lisäksi AITO O ÄKTA -hanke kertoo Artesaaniruoan mahdollisuuksista.

”Artesaaniruoka on ainutlaatuisia tuotteita, joissa on paljon makua, jotka ovat laadukkaita ja joilla on selkeä identiteetti. Nämä valmistetaan pääosin paikallisista raaka-aineista, huolella jalostaen, pienissä erissä ja usein omalla tilalla.” (Lainaus Aito o Äkta -hankesivuilta)

Koulutuksen aiheena:

  • Prosessien hallinta laadun näkökulmasta
  • Laadunhallinta elintarvikejalostuksessa
  • Artesaaniruoan mahdollisuudet

Ohjelma:
9:00 Tervetuloa
Jasmine Erkkilä SEAMK
9:05 Laatu ja laadunhallinta
Joni Viitala, projektipäällikkö, SEAMK
11:00 Artesaaniruoka – mitä on ja mitä vaatii
Artesaaniruoka AITO O ÄKTA-hanke
11:45 Keskustelu ja yhteenveto
12:00 Tilaisuus päättyy

Lisätietoja Aito o Äkta -hankkeesta: https://www.proagria.fi/hankkeet/artesaaniruoka-aito-o-akta

Koulutus on osa KYLIS-koulutuskokonaisuutta, joka toteutuu osana KYLIS – Kehityksellä ja yhteistyöllä lisäarvoa maatalouteen -hanketta. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus rahoittaa KYLIS – Kehityksellä ja yhteistyöllä lisäarvoa maatalouteen -hanketta EU:n maaseuturahoituksesta.