5.6.2024 Työkoneiden ja mobiilirobottien autonomia - SeAMK Projektit

Seminaari: Työkoneiden ja mobiilirobottien autonomia

#

Tekninen kehitys ympäristön havainnoinnissa, paikannuksessa ja reitinsuunnittelualgoritmeissa mahdollistavat aiempaa vähemmällä ihmistyöllä toimivien työkoneiden ja erilaisten mobiilirobottien valmistamisen. Miten alkutuotannon, rakentamisen, kiinteistöhuollon ja teollisuuden arki muuttuu koneiden kyetessä itsenäiseen toimintaan?

Tule mukaan aamukahveilla starttaavaan seminaariin, jossa huippuasiantuntijat esittelevät koneiden autonomian mahdollistamia toiminnallisia mahdollisuuksia sekä teknologiaa autonomian takana!

Seminaari on osa Töysän Säästöpankkisäätiön rahoittamaa SeAMKin Autonomiset ajoneuvot -hanketta.

Aika: 5.6.2024 kello 8:30 – 12
Paikka: Frami A 140.4 (Robolabra)

Ohjelma:

  • 8:30 aamukahvi
  • 9:00 avauspuheenvuoro, Autonomiset ajoneuvot -selvityshanke, Tommi Ylimäki SeAMK
  • 9:20 Työkoneiden ja mobiilirobotiikan autonomian liiketoimintamahdollisuudet, Mika Vainio, GIM Robotics
  • 10:10 Ympäristön automaattisen havainnoinnin teknologiat, Arttu Pulli, Exertus
  • 11:00 Avoimen lähdekoodin mobiilirobottidemo, Hannu Hakalahti, SeAMK
  • 12:00 seminaari päättyy, omakustanteinen lounas

Kohderyhmä: teollisuus- ja alkutuotantoyritykset sekä kaikki autonomisista koneista kiinnostuneet

Tilaisuus on maksuton, etukäteisilmoittautuminen pyydetään aamukahvitarjoilua varten

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Tommi Ylimäki, 050-3967692, tommi.ylimaki@seamk.fi

Ilmoittaudu mukaan https://forms.office.com/e/rQcLCSfJKp

Puhujat:

Tommi Ylimäki

Tommilla on monipuolinen työkokemus sekä TKI-, liiketoimintojen kehittämisen että edunvalvontatyöstä. Fyysikon ja sittemmin konetekniikan DI:n tutkintojen myötä Tommi työskentelee nykyisin Seinäjoen ammattikorkeakoululla tekniikan alan TKI-painotteisena lehtorina.

 

Arttu Pulli

Arttu on toiminut yli 15 vuotta sulautettujen järjestelmien aallonharjalla. Hän on hoitanut vaativia asiantuntijatehtäviä korkean teknologian ratkaisujen parissa elektroniikasta pilvipalveluihin, ja toiminut useissa erilaisissa johtotehtävissä niin konsultoinnin kuin tuotekehityksen parissa. Nykyisin hän toimii Exertus Oy:n teknologiajohtajana vastaten tuotekehityksen toimivuudesta ja pitkäjänteisen teknologiastrategian kehittämisestä.

Mika Vainio

Seinäjoen lukion kasvatilla, Teknillisestä korkeakoulusta (TKK) vuonna 1999 väitelleellä Mika Vainiolla on yli 25 vuoden kokemus liikkuvasta robotiikasta. Hän on toiminut TKK:ssa ja sittemmin Aalto-yliopistossa tutkijana, opettajana, projektipäällikkönä ja dosenttina vuosien 1992–2022 välisenä aikana. Mikalla on 10 vuoden kokemus kansainvälisestä B2B- ja B2C-markkinoinnista. Hän on toiminut GIM Robotics -nimisessä, liikkuvia työkoneita robotisoivassa yrityksessä markkinointijohtajana vuodesta 2020 lähtien ja vastaa markkinoinnin ohella yrityksen ekosysteemeistä ja julkisen rahoituksen projekteista.

Hannu Hakalahti

Hannu, FM, Insinööri (AMK). Hakalahti omaa pitkän kokemuksen ohjelmoinnista ja antureiden käyttöönotosta. Hakalahti tekee pääasiassa hanketyötä Seinäjoen ammattikorkeakoululla, jonka lisäksi hän tekee yrityksille simulointia maksullisena palveluna.