Yhteiskehittämisellä innovaatioita - SOTE Living Lab
Mikä SOTE Living Lab -hanke?
Hankkeen tavoitteet
Yhteiskehittämisellä innovaatioita – SOTE Living Lab -hankkeessa luodaan prosessimalli teknologiayritysten sekä sosiaali- ja terveysalan yritysten, julkisten toimijoiden, järjestöjen, korkeakoulun ja kansalaisten väliselle hyvinvointi-, sosiaali- ja terveyspalveluiden yhteiskehittämiselle. Hankkeen tavoitteena on ympäristöistä tunnetun kansallisen ja kansainvälisen osaekosysteemin kehittäminen. Hankkeella lisätään kansainvälisen tiedon ja hyvien käytäntöjen hyödyntämistä ja yhteistyötä poikkeusolojen jälkeisessä palveluiden kehittämisessä.
Hankkeessa tavoitellaan laajaa toimijaverkostoa, joka yhdessä toimien luo ratkaisuja kompleksisten ja haastavien ilmiöiden ymmärtämiseen sekä uusien ratkaisujen tutkimiseen ja kehittämiseen. SeAMKin SOTE Living Lab- toiminnassa halutaan saada aikaan toimintamalli, jossa alueen eri toimijat voivat optimaalisesti hyötyä kehittämiskumppanuudesta.
Tulokset
Hankkeen tuloksena on vahva kansallisesti ja kansainvälisesti tunnettu innovointi- ja kehittämisympäristö, jonka toiminta on systemaattista ja alueen yrityksiä hyödyttävää.
Kohderyhmä
Pääasiallisena kohderyhmänä ovat sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluja tarjoavat yritykset sekä teknologiaa ja teknologisia ratkaisuja tarjoavat yritykset. Välillisesti hankkeen tuloksista hyötyvät maakunta, alueen kunnat ja kuntayhtymät, asukkaat ja palveluiden käyttäjät, järjestöt, SeAMKin opiskelijat ja työntekijät.
Aikataulu: 1.9.2021-31.8.2023
Rahoitus: Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR)
Projektin julkinen rahoitus yhteensä: 213 852 euroa
Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.
Hankkeen tuottama etäohjausopas:
Opas videovälitteisen etäohjauksen toteuttamiseen hyvinvointi-, sosiaali- ja terveysalalla
Tutustu julkaisuihimme:
Luonto hyvinvoinnin edistäjänä
Virtuaalitodellisuus hoitotyön opetuksen tukena – VR-työpajoja opettajille ja alueen yrityksille
Etäohjauksen ja sisällöntuoton työpajoissa käytetty ideointipuu-menetelmä ja sen tuotos
Ideointipuu etäohjauksen ja sisällöntuoton työpajoissa
Digipalvelut kylille -illassa käytetty ideointipuu-menetelmä ja sen tuotos
Seuraa meitä somessa
Lisätiedot
Suunnittelija, hyvinvointipalvelut
sähköposti
Marika.Kaariainen(a)seamk.fi
puhelin
Kehittämispäällikkö, hyvinvointiteknologia
sähköposti
Sami.Perala(a)seamk.fi
puhelin