Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hnake - SeAMK Projektit

Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hanke

Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hankkeen tavoitteet ovat:

1.Parantaa ruokapalvelutoimijoille suunnatun ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämistoimiin liittyvän ajantasaisen tiedon ja materiaalien hyödynnettävyyttä koulutuksessa.

2.Lisätä ruokahävikin hallintaan liittyvää osaamista, yhteistyötä ja motivaatiota ruokapalvelutoimijoiden ja niiden asiakas- ja sidosryhmien kanssa kehittämällä vuorovaikutteinen koulutuskokonaisuus, jossa hyödynnetään yhteiskehittämistä ja Lean-ajattelua.

3.Jalkauttaa ja juurruttaa ruokahävikin vähentämiseen liittyvät toimenpiteet osaksi jokapäiväistä toimintaa lisäämällä ruokahävikkitoimiin liittyvää yhteistä ymmärrystä toimijoiden välillä. Varmistaa ruokahävikin hallinnan jatkuva kehittäminen ja saatavilla olevan tiedon hyödyntäminen ruokahävikin ja elintarvikejätteen hallinnassa.

 

 HävikkiHUB -hankkeen toimenpiteet:

  1. Osaamisen ja yhteistyön kehittäminen -koulutuskokonaisuus
  2. Hankkeen kokonaisviestintä, vaikuttaminen ja koordinaatio
  • Ensimmäisessä toimenpiteessä syvennetään ruokahävikin hallintaan liittyvää osaamista, yhteisyötä ja motivaatiota ruokapalveluissa sekä niiden asiakas- ja sidosryhmissä ruokahävikin vähentämiseksi.
  • Toisessa toimenpiteessä lisätään kohderyhmien tietoisuutta hävikinhallinnasta viestinnän keinoin. Hankkeessa hyödynnetään SeAMK viestintäasiantuntijan ammattitaitoa ja viestintäosaamista. Viestinnässä hyödynnetään visuaalisuuta ja digitaalisia ratkaisuja esiteltäessä hankkeen teemoja ja toimenpiteistä syntyneitä tuloksia.

 

HävikkiHUB-hankkeen toteuttajat ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu,  Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry.

Hankkeen toteutusaika 1.10.2024- 31.3.2026

HävikkiHUB -hankkeen  kokonaisbudjetti   178 309, 70€ .  Hanketta rahoitetaan Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta, rahoituksen on myöntänyt  Ruokavirasto.

Lisätiedot

Vaalea nainen seisoo toinen käsi lanteella ja toinen takin liepeessä.

Seppälä-Kolkka, Taina

Asiantuntija, tki

sähköposti

Taina.Seppala-Kolkka(a)seamk.fi

puhelin

+358406807095