Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hnake - SeAMK Projektit

Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hanke

Osallistuminen Yhteistyöllä hävikkiosaajaksi HävikkiHUB-hankkeeseen antaa ruokapalvelutoimijoille ja heidän sidosryhmillensä konkreettisia hyötyjä ruokahävikin vähentämisen, osaamisen kehittämisen ja yhteistyön vahvistamisen kautta:

  • Ajantasainen tieto ja materiaalit – Osallistujat saavat käyttöönsä päivitettyä tietoa ja materiaaleja ruokahävikin ja elintarvikejätteen vähentämiseen, joita voi hyödyntää omissa sisäisissä koulutuksissa. Tämä tukee toimijoita tehokkaampien toimintatapojen oppimisessa ja käyttöönotossa.
  • Kasvava osaaminen ja motivaatio – Hankkeessa kehitetään vuorovaikutteinen koulutuskokonaisuus, joka lisää osallistujien osaamista ja motivaatiota hallita ruokahävikkiä paremmin. Koulutus perustuu yhteiskehittämiseen ja Lean-ajatteluun, mikä tuo ruokapalvelutoimijoita ja heidän asiakkaitaan sekä sidosryhmiään tiiviimmin yhteen.
  • Hävikkitoimien juurruttaminen arkeen – Hankkeen myötä ruokahävikin vähentämiseen liittyvät toimet pyritään vakiinnuttamaan osaksi arjen toimintaa. Yhteinen ymmärrys ja jatkuva kehittäminen varmistavat, että ruokahävikin hallintaa edistetään jatkuvasti ja että uusi tieto otetaan käyttöön.

 

HävikkiHUB-hankkeeseen osallistuminen tarjoaa työvälineitä, tietoa ja verkostoja, joiden avulla ruokapalvelutoimijat voivat vähentää hävikkiä entistä tehokkaammin ja kestävämmällä tavalla.  Vähennä ruokahävikkiä ja lisää vaikuttavuutta – tule mukaan kehittämään osaamista ja yhteistyötä!

 

HävikkiHUBin koulutuskokonaisuus tarjoaa konkreettisia ratkaisuja ruokahävikin hallintaan ja tuo yhteen ruokapalveluiden ammattilaiset, asiakkaat ja sidosryhmät. Tavoitteena on kehittää taitoja, lisätä vaikuttavuutta ja rakentaa yhteistyötä, joka tuo näkyviä tuloksia ruokahävikin vähentämisessä.

Osaamisen ja motivaation kasvu ruokapalveluissa: Ensimmäisessä vaiheessa keskitytään ruokahävikin hallinnan osaamisen ja motivaation syventämiseen. Ruokapalveluissa työskentelevät saavat käytännön työkaluja hävikin vähentämiseen sekä uusia toimintamalleja, jotka innostavat ja tuovat tuloksia. Yhteistyön kautta luodaan  vankka pohjan kestävämmälle tulevaisuudelle.

Tietoisuuden kasvattaminen tehokkaalla viestinnällä: Hankkeen toisessa vaiheessa keskitytään vaikuttavaan viestintään, ja hyödynnetään visuaalisia ja digitaalisia ratkaisuja, jotka nostavat hankkeen teemat ja tulokset esiin houkuttelevasti ja innostavasti. Kohderyhmät saavat tietoa ja inspiraatiota hävikin vähentämiseen, mikä auttaa luomaan pysyvää muutosta!

 

 Tule mukaan tekemään konkreettisia ja kestäviä muutoksia – yhdessä voimme vähentää ruokahävikkiä ja luoda vaikuttavampaa tulevaisuutta!

 

Hanketiedot:   

  • HävikkiHUB-hankkeen toteuttajat ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry.
  • Hankkeen toteutusaika 1.10.2024- 31.3.2026
  • HävikkiHUB -hankkeen kokonaisbudjetti   178 309,70€ .
  • Hanketta rahoitetaan Maa- ja metsätalousministeriön Ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta, rahoituksen myönsi Ruokavirasto.

Lisätiedot

Vaalea nainen seisoo toinen käsi lanteella ja toinen takin liepeessä.

Seppälä-Kolkka, Taina

Asiantuntija, tki

sähköposti

Taina.Seppala-Kolkka(a)seamk.fi

puhelin

+358406807095

Nieminen, Kirta

Lehtori

erikoisala: Elintarvikehygienia, omavalvonta, tuotekehitys, ruokatuotantoprosessit, kestäväkehitys ammattikeittiössä, tilasuunnittelu, IT-järjestelmät (alan)

sähköposti

Kirta.Nieminen(a)seamk.fi

puhelin

+358408305081