Boostaa ruokabisnestäsi resurssitehokkaasti -webinaarisarja - SeAMK Projektit

Boostaa ruokabisnestäsi resurssitehokkaasti -webinaarisarja

Resurssitehokkuudesta tukea kulujen hallintaan?

Omavaraisen ruoantuotannon tärkeys on korostunut Ukrainan kriisin myötä. Energian ja muiden tuotantopanosten hintojen nousu aiheuttaa kuitenkin merkittäviä haasteita erityisesti maatalousalan yrityksille, joilla oli kannattavuusongelmia jo aiemmin. Hintojen nousu heijastuu koko ruokaketjuun ja lisää todennäköisesti haasteita myös tulevaisuudessa. Resurssitehokkuuden parantamisella on mahdollisuus osaltaan parantaa yritysten kulujen hallintaa ja tukea toimialan kestävyyttä.

Boostaa ruokabisnestäsi kestävästi -webinaarisarja etsii ratkaisuja ruokaketjun kestävyyshaasteisiin. Toteutamme vuoden 2022 aikana lyhyitä tietoiskuja ja työpajoja ruoka-alan yrityksille kestävän liiketoiminnan harjoittamisesta erityisesti resurssitehokkuuden näkökulmasta. Webinaarisarja järjestetään osana EAKR-rahoitteista Kiertotalouden osaamisalusta Etelä-Pohjanmaalle – CircEPOs -hanketta.

Aamukahvit: maatalouden resurssitehokkuus kriisitilanteessa – tilannekatsaus Etelä-Pohjanmaalle –webinaari 13.4.2022 klo 9.00 

Tilaisuus tarjoaa tiiviin katsauksen Ukrainan sodan vaikutuksista ruokaturvaan ja alkutuotannon haasteisiin erityisesti Etelä-Pohjanmaalla. Tilaisuuden puheenvuorot nauhoitetaan ja ne ovat katsottavissa myöhemmin SeAMKin kotisivuilta.

Esitys tuotantopanosten saatavuudesta
tutkimusprofessori Jyrki Niemi, Luonnonvarakeskus

Tilaisuuden puheenvuorot ovat katsottavissa SeAMK tutkii ja kehittää Youtube-kanavalla

https://youtu.be/DyxSlpQPIvA