DIGI-ILTAMAT: Taltutetaan ikääntyvän yrittäjän digiähky | Alajärvi - SeAMK Projektit

DIGI-ILTAMAT: Taltutetaan ikääntyvän yrittäjän digiähky | Alajärvi

Tilaisuus on tarkoitettu yli 54-vuotiaille yrittäjille, jotka haluavat lisätä digitaitojaan ja hyvinvointiaan, sekä verkostoitua muiden samanikäisten yrittäjien kanssa.

“Joka tuutista kuulee, että pitäisi opetella uutta ja ottaa digitaalisuutta enemmän käyttöön. Mutta miten hyppään kehitykseen mukaan? Teknologia juoksee eteenpäin, enkä tiedä, miten pysyisin kärryillä; tuntuu, että olen koko ajan askeleen jäljessä. Olen opetellut tietokoneen käyttöä itsenäisesti yrityksen ja erehdyksen kautta, ja tunnen itseni epävarmaksi taitojeni suhteen. On vaikeaa rakentaa epävarman tietämyksen päälle uutta osaamista, kun termistökin on vierasta.”

Tavoitteet
Ensimmäisten Digi-iltamien tavoitteena on antaa innostava aloitus osallistujille!

Johdanto: Teknologia uudistuu, miten pysyä mukana? Luennoimassa Kati Tiainen Microsoftilta
Johdanto-luennossa johdatellaan aiheeseen tarjoamalla hyviä eväitä muutokseen ja tuleviin Digi-iltoihin. Luento madaltaa kynnystä kiinnostua teknologiasta ja saa osallistujat miettimään, miltä tulevaisuus näyttää ja miten he voivat pysyä kehityksessä mukana ilman digiähkyä tai turhautumista.  

Käytäntö: Tietotekniikan ja digitaalisuuden perusteita. Kouluttamassa Sini Karjalainen ja Janne Parkkali SeAMKilta.
Illan käytäntö-osuus sisältää tietokoneen käyttötaitoa. Toisin sanoen, opitaan tietotekniikan ja digitaalisuuden perusteita omilla läppäreillä kärsivällisen ja ymmärtäväisen kouluttajan johdolla. Koulutuksessa muun muassa tutustutaan tietokoneen ja käyttöjärjestelmän ominaisuuksiin, suunnitellaan ja toteutetaan hyvä kansiorakenne, perehdytään yleisimpiin tiedostomuotoihin, tallennetaan eri välineille ja käydään läpi perustermistöä. Koulutus luo hyvän pohjan muille tuleville koulutuksille, mutta siihen voi osallistua edistyneempikin käyttäjä halutessaan kerrata perustaitoja ja -käsitteitä.  

Vinkki: Terveellinen välipala, Niina Vihelä, Maa- ja kotitalousnaiset

Alajärven tilaisuudet järjestetään Hotelli-ravintola Alvariinissa, Paavolantie 1, 62900 Alajärvi.
Tarjoamme maksuttoman koulutuksen lisäksi osallistujille iltapalan.
Lisätiedot ja ilmoittautuminen tähän tai muihin Alajärven digi-iltamiin tästä.