Elintarvikkeiden maistatustapahtuma yritysilmoittautuminen - SeAMK Projektit

Elintarvikkeiden maistatustapahtuma yritysilmoittautuminen

Onko toiveenasi elintarviketuotteesi jatkokehittely tai sen mukauttaminen entistä paremmin kuluttajan toiveita vastaavaksi ja myyvemmäksi?

Nyt sinulla on mahdollisuus saada tietoa siitä, mitä kuluttaja ajattelee tuotteestasi. Voit hyödyntää tietoa tuotekehityksen tukena.

Mitä saat kun osallistut tuotteellasi SeAMkin järjestämään elintarvikkeiden maistatustapahtumaan?

Etelä-Pohjanmaalla toimiville mikro/pienikokoisille elintarvikkeita valmistaville tai jalostaville yrityksilleon tarjolla mahdollisuus osallistua 5.11.2024 Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiloissa järjestettävään elintarvikkeiden maistatustapahtumaan.

Maistatustapahtuman tavoitteena on tuottaa yritykselle arvokasta kuluttajalähtöistä dataa yhden elintarvikkeen kehittämiseen. Yritys saa tuotteestaan kerätyn datan itselleen editoimattomana ja anonymiinä taulukkomuotoisena sekä avoimina vastauksina. Yritys voi hyödyntää tuotteesta saamaansa palautetta tarpeensa mukaan tuotteensa paranteluun ja kehittämiseen sekä saada selville mitä kuluttajat ajattelevat tuotteesta.

Tuloksena yritykselle: uudenlaisia kuluttajanäkökulmia ja mielikuvia sekä aistinvaraisen arvionnin tuottamaa lisä-arvoa yrityksen tuotekehityksen ja uuden ideoinnin tueksi. Yritys saa käyttöönsä editoimattoman raakadatan maistatuksen tuloksista eli kuluttajien vastauksista. Tuotteiden tunnettuus paranee kuluttajien keskuudessa.

Miten maistatustapahtuma toteutetaan?

Jokaiselle osallistuvalle tuotteelle luodaan oma sähköinen kysymyslomakkeensa suomeksi ja englanniksi. Voit vaikuttaa siihen, mitä tietoja haluat kysyä kuluttajilta tuotteeseesi liittyen. Pääasiassa kysymykset liittyvät tuotteen ulkonäköön, makuun, suutuntumaan, pakkaukseen sekä esim. tuotteen jakeluun ja markkinointiin kuluttajille sekä vastuullisuuteen.
Yrityksen tulee osallistua tiedonkeruulomakkeen kysymysten täydentämiseen noin 1h kestoisessa Teams-palaverissa.

Tiimimme hoitaa maistatuksen ja tiedonkeruun tapahtumapäivän aikana, yrityksen tarvitsee vain toimittaa maistatusta varten tarvittavat materiaalit Seinäjoelle SeAMKin tiloihin. Yritysten edustajia emme ota mukaan tapahtumaan, jotta edustajien läsnäolo ei vaikuta kuluttajien mielipiteisiin.

Yrittäjän tulee varautua vähintää sataan (100 kpl) yksittäiseen maistatusannokseen sekä maistatustarvikkeeseen (kuppi, lusikka jne.)

Tapahtuman kuluttajat eli tuotteiden testaajat ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja henkilökuntaa, iältään 20-60 vuotiaita suomen ja englanninkielisiä henkilöitä (vastaajien enemmistö 20-24 vuotiaita).

Osallistumisen ehdot:

– Yhdeltä yritykseltä voidaan tapahtumassa maistattaa vain yhtä tuotetta /yhtä makuvarianttia.
– Tuote tulee olla ruoka tai juoma. Tuote ei voi olla ruoka-annos.
– Tuote tulee olla valmiiksi kypsennetty.
– Tuotteen lämmittäminen tai lämpimänä pitäminen maistatusta varten ei ole mahdollista.
– Alkoholituotteita ei voida maistattaa.
– Yrityksen tulee allekirjoittaa todennus osallistumisestaan toimenpiteeseen (EU-raportointia varten)
– Osallistuvalla yrityksellä tulee olla voimassaoleva Y-tunnus.
– Yrityksen tulee sijaita Etelä-Pohjanmaan maakunnassa.

Tuotteiden toimitus SeAMKiin:

Yritys toimittaa tuotteet Seinäjoelle omin kuluin.
Yrityksen tulee toimittaa maistatukseen tarvittavat materiaalit Seinäjoelle SeAMKin tiloihin (Framin kampus) viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä eli 4.11 klo 8-16 välillä.

– tuotteita niin paljon, että niistä on esim. paloittelemalla saatu maistiaiset vähintään 100 hengelle
– mikäli tuote vaatii paloittelua, se on paloiteltu edeltävänä päivänä ja se toimitetaan meille paloiteltuna. Koska esim. juomia ei voida annostella valmiiksi, ne tiimimme annostelee esim. yrittäjän toimittamiin pikareihin maistatustapahtumassa sitä mukaa kun niitä kuluu.
– maistatustarvikkeet (kertakäyttövälineet esim. lusikat, esillelaittokulhot, tarjoilulautaset, servetit, “snapsilasit”, pienet maistatuskipot, pikkupikarit jne.)
– maistatusta tukevat muut tuotteet esim. jogurtti mikäli tuote kaipaa sellaista rinnalleen (meiltä löytyy muutama kylmäpatruuna-alusta jogurtille sekä kylmälaukkuja).
– tuotteen ainesosaluettelo/allergeenit tulostettuna suomeksi ja englanniksi tai toimitettuna sähköpostilla sovitulle henkilölle
– tuotekuvat tai pakkausmallit mikäli yritys haluaa kerätä kuluttajaideoita vaihtoehtoisista pakkauksista tai saada kommentteja/kehittämisehdotuksia pakkauksesta ylipäänsä

Toimenpide on suunnattu Etelä-Pohjanmaalla toimiville mikro-ja pk-kokoisille elintarvikeyrityksille ja elintarvikkeita jalostaville maatiloille.

Yritykselle osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen sulkeutuu automaattisesti kun viisi tuotetta/yritystä on ilmoittautunut mukaan. Ole nopea!

Lisätiedot:

Elina Huhta
040 830 0417
Seinäjoen Ammattikorkeakoulu SeAMK

Tapahtuma toteutetaan VHH – vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet-hankkeen toimenpiteenä (J10202). Hanke on Euroopan Unionin osarahoittama. Seinäjoen ammattikorkeakoulu koordinoi hanketta.