Ruokasektorin ilmastotiekartan toimeenpano ja seuranta
Hankkeessa kootaan verkosto, joka seuraa Etelä-Pohjanmaan ruokasektorin ilmastotiekartan toimeenpanoa. Verkoston tavoitteena on lisätä kestävyys- ja vastuullisuustyötä Etelä-Pohjanmaalla sekä vahvistaa yhteistyötä eri sektoreiden välillä.
Uutiset ja kuulumiset:
Päästövähennysten todentaminen Etelä-Pohjanmaan ruokajärjestelmässä-seminaari 11.12.2023
Miten ruokajärjestelmän päästövähennyksiä voidaan todentaa aluetasolla? Tätä pohdittiin Kestävä ja vastuullinen Ruokaprovinssi -hankkeen 11.12. järjestetyssä seminaarissa. Asiantuntijapuheenvuoroissa nostettiin esiin toisiaan täydentäviä päästölaskentamenetelmiä sekä keskusteltiin Etelä-Pohjanmaan ruokajärjestelmän erityispiirteistä. Vilkkaan keskustelun yhteenvetona voidaan sanoa, että yhteiseen suuntaan katsomalla saadaan parhaat vaikutukset aikaan myös päästövähennystyössä. Puhujina olivat Jyrki Niemi Lukesta, Jani Salminen SYKE:stä, Liisa-Maija Hurme Etelä-Pohjanmaan liitosta sekä Anu Palomäki TKI-asiantuntijana SeAMK:sta.
Liisa-Maija Hurme Ilmastokestävä Etelä-Pohjanmaa_11.12.2023
Anu Palomäki Ilmastotiekartan toimeenpano_11.12.2023
Jyrki Niemi Maatalouden päästövähennyspotentiaali_ 11.12.2023_
Jani Salminen Ruokajärjestelmän päästöt_101223_
Artikkelit
SeAMK.fi 29.11.2023: Ruokajärjestelmän ilmastonmuutokseen sopeutumista ja päästövähennystyötä konkretisoidaan piloteilla ja tavoitteellisella yhteistyöllä | SeAMK.fi
SeAMK-verkkolehtiartikkeli 29.12.2023 Ruokajärjestelmän päästövähennystyö etenee | @SeAMK-verkkolehti