Hanki osaamista ravitsemisalalle, täsmäkoulutus 9.10.-6.11.2024 - SeAMK Projektit

Hanki osaamista ravitsemisalalle, täsmäkoulutus 9.10.-6.11.2024

Kenelle

Koulutus on tarkoitettu Sinulle, jolla ei ole aikaisempaa ruokapalvelualan koulutusta, mutta työskentelet tai haluat työskennellä alalla (esim. alanvaihtaja).

Mitä saat

Koulutuksessa pääset hankkimaan osaamista käytännönläheisen opetuksen ja työtehtävien kautta ruokapalvelualan monipuolisissa työtehtävissä.

Koulutuksen alussa kartoitamme osaamistasi ja sen perusteella suunnittelemme sinulle opintosisällön. Lyhytkoulutuksen jälkeen sinulla on halutessasi mahdollista jatkaa, ravintola- ja catering-alan tutkinnon osien suorittamiseen, esimerkiksi oppisopimuksella. Kts. tutkinnon osat https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/ammatillinenperustutkinto/8516664/tutkinnonosat.

Koulutuksen toteutus

Koulutuksen kesto on neljä viikkoa ja pääpaino on sinun osaamisesi kehittämisessäsi omalla tai tulevalla työpaikallasi, huomioiden opintojen alussa tehty henkilökohtainen suunnitelmasi. Teoriaosuudet järjestetään Teams-yhteyden kautta, kaksi tuntia kerrallaan iltapäivisin, 1–2 kertaa viikossa. Lisäksi koulutuksessa järjestetään lähijaksoja Härmät, Kauhava, Kortesjärvi – alueella, osallistujaryhmän mukaan. Tarkempi sijainti ilmoitetaan osallistujille myöhemmin.

Koulutuksessa keskitytään ravitsemisalan perustaitoihin ja mm. seuraaviin aiheisiin:

Koulutuksen sisältö ja aikataulu

Koulutuksessa keskitytään ravitsemisalan perustaitoihin ja mm. seuraaviin aiheisiin:

  • Työskentely ravintola- ja catering-alalla, osaamiskartoitukset, 9.10. klo 14–17, lähipäivä, paikka tarkentuu.
  • Työturvallisuus 21.10. klo 15-17, Teams.
  • Asiakaspalveluprosessi ja perustaitoja tarjoiluun, 23.10. klo 14–17, lähipäivä, paikka tarkentuu.
  • Katsaus ravitsemukseen ja tavallisimpiin erityisruokavalioihin, 29.10. klo 15–17, Teams.
  • Erilaiset ruoanvalmistusmenetelmät, koneet ja laitteet, 30.9. klo 14–17, keittiötyöskentely, paikka tarkentuu.
  • Elintarviketieto 4.11. klo 15–17, Teams.
  • Erilaiset jälkiruuat lounaalla sekä elintarvikehygienia ja omavalvonta, 6.11. klo 14–17, lähipäivä, paikka tarkentuu.

Mentorointi ja palautekeskustelu pidetään mahdollisesti 12.11.2024 klo 15–17 (Teams tai lähitapaaminen).
Lisäksi koulutus sisältää työelämässä ohjauskäyntejä ja opastusta.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan 3.10.2024 mennessä täältä: Hanki osaamista ravitsemisalalle, Kauhavan, Härmänmaan ja Järviseudun alue – Sedu

Lisätietoja

Projektiasiantuntija Minna Luomanen I p. 040 868 0735 I minna.luomanen@sedu.fi

Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen rahoittama. Palvelukeskus edistää työikäisten osaamisen kehittämistä ja osaavan työvoiman saatavuutta. Palvelukeskuksen toimintaa ohjaavat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.