Loppuseminaari: ”Päästät sen minkä syöt” – kuluttaja ilmastokestävän ruokaketjun ohjaksissa -webinaari
Loppuseminaari / webinaari 4: ”Päästät sen minkä syöt” – kuluttaja ilmastokestävän ruokaketjun ohjaksissa
Ruokaketjun ilmastotiekarttatyö kokoaa yhteen ruoka-alan toimijat suunnittelemaan keinoja ilmasto-osaamisen ja kilpailukyvyn vahvistamiseksi. Yhteisellä työllä luodaan maakunnalliset suuntaviivat kestävälle kasvulle ja hiilineutraaliustavoitteelle.
Kolmen webinaarin ja loppuseminaarin sarjan avulla rakennetaan yhdessä Pikkuusen paree ilmastokestävän ruokaketjun tiekartta Etelä-Pohjanmaalle.
perjantaina 21.1.2022 klo 13-16
- Kuluttajat ja ruokahävikki
Inkeri Riipi, tutkija, Luonnonvarakeskus LUKE - Reilu ruokamurros, Just Food -hanke
Minna Kaljonen, tutkimusprofessori, Suomen ympäristökeskus SYKE - Onko meillä vertailukelpoista hiilijalanjälkitietoa ruoista ja voiko eri ruoka-aineita edes vertailla? – Mihin kuluttajan tulisi kiinnittää huomiota ilmastokestävän ruoan valinnassa?
Juha-Matti Katajajuuri, erikoistutkija, LUKE