SIXFOLD Horizon EU -hanke
Hanketiedot
Hankkeen virallinen nimi:
SIXFOLD -Stimulating Innovation eXperiments in Food prOcessing Live Demonstrators (GA 101158281)
Hankeaika:
1.9.2024 – 31.8.2026
Rahoitus:
Euroopan innovaationeuvoston ja pk-yritysasioiden toimeenpanovirasto (EISMEA) 100%
Hankkeen budjetti:
989 673,13 €
SeAMK-osuus:
169 320 €
CORDIS:
https://cordis.europa.eu/project/id/101158281
Hankkeen kuvaus ja tavoitteet
SIXFOLD -hanke yhdistää kumppaneita Smart Sensors 4 Agri-Food -verkostosta, sekä sen Living Lab -verkostosta yhteisen tavoitteen “Elintarvikkeiden innovatiivisten käsittelymenetelmien simulointi aitojen esimerkkien avulla” kautta. Elintarvikesektorilla on tärkeä rooli Green Deal- ja Farm to Fork -strategioiden tavoitteiden saavuttamisessa, living lab -ympäristöjen avulla voidaan kasvattaa innovatiivisten käsittelymenetelmien simulointia sekä osallistua myös elintarvikesektorin yritysten kohtaamien innovaatioita hidastavien haasteiden käsittelyyn.
SIXFOLD -hanke tähtää helpottamaan syvänteknologian käyttöönottoa elintarvikesektorilla rakentamalla vahvan Living Labs -verkoston EU:n alueella. Verkosto tulee tukemaan dynaamista ja alueellista ekosysteemiä, jossa syvänteknologian innovaatiot, kuten tekoäly, koneoppiminen, robotit, cobotit sekä bioteknologia ovat vahvasti läsnä koko elintarvikeketjussa. Hankkeessa Living Lab -ympäristöjen tämän hetkinen tilanne kartoitetaan haastatteluiden sekä opintomatkojen avulla, jonka jälkeen löydettyihin innovaatiohaasteisiin puututaan yhteisen kehittämismallin avulla. Living Labs -verkostosta tullaan luomaan päivitetty opas, joka muodostaa perustan vakaalle siirtymälle kestäviin elintarvikejärjestelmiin koko Euroopassa.
Konkreettisia tavoitteita ovat:
- Tutkimusanalyysin tuottaminen Living Lab -ympäristöjen nykytilanteesta
- SIXFOLD yhteiskehittämismallin luominen
- Living Lab -verkoston operatiivisen käsikirjan päivittäminen ja parantaminen
- SIXFOLD toimintasuunnitelman luominen
- Olemassa olevien Living Lab -ympäristöjen tietoisuuden lisääminen
Toimenpiteet
- WP1 – Arvioinnit ja valinnat
- WP2 – Verkostoituminen ja kasvu
- WP3 – Toimintasuunnitelman kehitys ja validointi
- WP4 – Viestintä ja markkinointi
- WP5 – Projektinjohto ja koordinointi
Kohderyhmät
- Elintarviketeollisuuden yritykset ja Living Lab -ympäristöt
- Syvänteknologian tarjoajat
- Innovaatiovälittäjät, verkostot, kumppanuudet & Eurooppalaiset innovaatiokeskittymät sekä rahoitusviranomaiset
- Yliopistot, tutkimus- ja teknologiakeskukset sekä tutkimus- ja tietoyhteisöt
- Kuluttajat
- Media



Tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Kestävät ruokaratkaisut
sähköposti
Karri.Kallio(a)seamk.fi
puhelin