SIXFOLD Horizon EU -hanke - SeAMK Projektit

SIXFOLD Horizon EU -hanke

Hanketiedot

Hankkeen virallinen nimi:
SIXFOLD -Stimulating Innovation eXperiments in Food prOcessing Live Demonstrators (GA 101158281)

Hankeaika:
1.9.2024 – 31.8.2026

Rahoitus:
Euroopan innovaationeuvoston ja pk-yritysasioiden toimeenpanovirasto (EISMEA) 100%

Hankkeen budjetti:
989 673,13 €

SeAMK-osuus:
169 320 €

CORDIS:
https://cordis.europa.eu/project/id/101158281

Hankkeen kuvaus ja tavoitteet

SIXFOLD -hanke yhdistää kumppaneita Smart Sensors 4 Agri-Food -verkostosta, sekä sen Living Lab -verkostosta yhteisen tavoitteen “Elintarvikkeiden innovatiivisten käsittelymenetelmien simulointi aitojen esimerkkien avulla” kautta. Elintarvikesektorilla on tärkeä rooli Green Deal- ja Farm to Fork -strategioiden tavoitteiden saavuttamisessa, living lab -ympäristöjen avulla voidaan kasvattaa innovatiivisten käsittelymenetelmien simulointia sekä osallistua myös elintarvikesektorin yritysten kohtaamien innovaatioita hidastavien haasteiden käsittelyyn.

SIXFOLD -hanke tähtää helpottamaan syvänteknologian käyttöönottoa elintarvikesektorilla rakentamalla vahvan Living Labs -verkoston EU:n alueella. Verkosto tulee tukemaan dynaamista ja alueellista ekosysteemiä, jossa syvänteknologian innovaatiot, kuten tekoäly, koneoppiminen, robotit, cobotit sekä bioteknologia ovat vahvasti läsnä koko elintarvikeketjussa. Hankkeessa Living Lab -ympäristöjen tämän hetkinen tilanne kartoitetaan haastatteluiden sekä opintomatkojen avulla, jonka jälkeen löydettyihin innovaatiohaasteisiin puututaan yhteisen kehittämismallin avulla. Living Labs -verkostosta tullaan luomaan päivitetty opas, joka muodostaa perustan vakaalle siirtymälle kestäviin elintarvikejärjestelmiin koko Euroopassa.

Konkreettisia tavoitteita ovat:

  • Tutkimusanalyysin tuottaminen Living Lab -ympäristöjen nykytilanteesta
  • SIXFOLD yhteiskehittämismallin luominen
  • Living Lab -verkoston operatiivisen käsikirjan päivittäminen ja parantaminen
  • SIXFOLD toimintasuunnitelman luominen
  • Olemassa olevien Living Lab -ympäristöjen tietoisuuden lisääminen

Toimenpiteet

  • WP1 – Arvioinnit ja valinnat
  • WP2 – Verkostoituminen ja kasvu
  • WP3 – Toimintasuunnitelman kehitys ja validointi
  • WP4 – Viestintä ja markkinointi
  • WP5 – Projektinjohto ja koordinointi

Kohderyhmät

  • Elintarviketeollisuuden yritykset ja Living Lab -ympäristöt
  • Syvänteknologian tarjoajat
  • Innovaatiovälittäjät, verkostot, kumppanuudet & Eurooppalaiset innovaatiokeskittymät sekä rahoitusviranomaiset
  • Yliopistot, tutkimus- ja teknologiakeskukset sekä tutkimus- ja tietoyhteisöt
  • Kuluttajat
  • Media

SIXFOLD -hankkeen suomenkielinen esite

Kuva Markus Ojalasta, tausta violetti

Ojala, Markus

Projektipäällikkö

sähköposti

Markus.Ojala(a)seamk.fi

puhelin

+358 40 830 2084

Krista Eteläkari

Eteläkari, Krista

Asiantuntija, tki

sähköposti

krista.etelakari(a)seamk.fi

puhelin

+358408304034

Karri Kallio

Kallio, Karri

Tutkimus- ja kehittämispäällikkö, Kestävät ruokaratkaisut

sähköposti

Karri.Kallio(a)seamk.fi

puhelin

+358408300412