Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa
Maistuvaa ruokamatkailua Ruokaprovinssissa -hankkeen tavoitteena on tehdä eteläpohjalainen ruokamatkailu tunnistettavaksi ja nostaa se yhdeksi matkailun vetovoimatekijäksi alueellamme. Hankkeen toimenpiteinä selvitetään mitä kaikkea eteläpohjalainen ruokamatkailu tällä hetkellä on, kehitetään uusia vastuullisia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita, laaditaan eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi ja perustetaan alueellinen ruokamatkailun ydinryhmä osaksi kansallista ruokamatkailuverkostoa.
The Taste of Ruokaprovinssi – ruokamatkailutuotteet ja -palvelut
Hankkeessa kehitetään tunnistettavia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita yhdessä kokeillen ja ideoiden! Kehitystyö tapahtuu työpajoissa, joita järjestetään jokaisessa seutukunnassa. Reseptien kehittämisessä hyödynnetään alueelta saatavia raaka-aineita ja lähiruokayrittäjien tuotteita.
The Taste of Ruokaprovinssi – Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun ydinryhmä
Hankkeessa tullaan luomaan ruokamatkailun kehittämisen ympärille kansalliseen ruokamatkailuverkostoon kuuluva alueellinen ydinryhmä. Oleellinen osa ruokamatkailun ydinryhmän toimintaa on kansallisen ruokamatkailustrategian seuranta ja toteuttaminen maakunnassamme.
The Taste of Ruokaprovinssi – Eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi
Hankkeessa selkeytetään myös maakunnan matkailullista ruokaidentiteettiä vahvuuksien kautta: kerromme siten matkailijoille mikä on eteläpohjalainen ruokatarina! Brändin kehitystyö tullaan tekemään yhdessä työpajoissa, jonka lisäksi teemme viestinnän tueksi ruokamatkailun brändikäsikirjan.
Hanketiedot
- Toteutusaika: 01.08.2024-30.06.2026
- Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta
- Kokonaisbudjetti: 227 407,61 €, josta EU:n rahoitusosuus 96 504,28 €
- Hankkeen päätoteuttaja on SeAMK ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Pohjanmaa
- Jonna Kielenniva, SeAMK (projektipäällikkö)
- Elina Järvinen, SeAMK (asiantuntija)
- Ilkka Latomäki, SeAMK (asiantuntija)
- Paula Juurakko, SeAMK (asiantuntija)
- Asta Asunmaa, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
- Kirsi Varila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
- ProAgria hankesivut
Ajankohtaista
Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun tulevaisuuskuvan luonnos
Mitä ruokamatkailun saralla tulee tehdä Etelä-Pohjanmaan alueella?
Mitkä ovat Etelä-Pohjanmaan alueen vahvuudet, unelmat, toimenpiteet ja painopisteet ruokamatkailussa?
Mitkä ovat halutut suuntaukset kansallisen ruokamatkailustrategian tasolla?
Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun tulevaisuuskuva luotiin Hungry for Finlandin asiantuntijoiden johdolla työpajassa joulukuussa 2024. Mikäli haluat nostaa esiin oman näkemyksesi alueemme ruokamatkailun
tulevaisuudesta, kerro meille vastaamalla tähän kyselyyn!
Pääset tutustumaan tulevaisuuskuvan luonnokseen täällä.
Julkaisut
SeAMK Verkkolehti: Muistoista tulevaisuuteen – eteläpohjalainen ruokamatkailu myyntivaltiksi (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)
SeAMK Verkkolehti: Kropsu vai pancake? (Elina Järvinen & Jonna Kielenniva)
Lisätietoja hankkeesta antavat


Asiantuntija, tki
erikoisala: Matkailuyrittäjyys, matkailun tiedolla johtaminen
sähköposti
Elina.Jarvinen(a)seamk.fi
puhelin

Lehtori
erikoisala: Elintarvikehygienia, omavalvonta, ruokapalvelujen tuottaminen, anniskelupassin testaus
sähköposti
Paula.Juurakko(a)seamk.fi
puhelin