Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa - SEAMK Projektit

Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa

 

Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -hankkeen tavoitteena on tehdä eteläpohjalainen ruokamatkailu tunnistettavaksi ja nostaa se yhdeksi matkailun vetovoimatekijäksi alueellamme. Hankkeen toimenpiteinä selvitetään mitä kaikkea eteläpohjalainen ruokamatkailu tällä hetkellä on, kehitetään uusia vastuullisia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita, laaditaan eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi ja perustetaan alueellinen ruokamatkailun ydinryhmä osaksi kansallista ruokamatkailuverkostoa.

The Taste of Ruokaprovinssi – ruokamatkailutuotteet ja -palvelut

Hankkeessa kehitetään tunnistettavia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita yhdessä kokeillen ja ideoiden! Kehitystyö tapahtuu työpajoissa, joita järjestetään jokaisessa seutukunnassa. Reseptien kehittämisessä hyödynnetään alueelta saatavia raaka-aineita ja lähiruokayrittäjien tuotteita.

The Taste of Ruokaprovinssi – Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun ydinryhmä

Hankkeessa tullaan luomaan ruokamatkailun kehittämisen ympärille kansalliseen ruokamatkailuverkostoon kuuluva alueellinen ydinryhmä. Oleellinen osa ruokamatkailun ydinryhmän toimintaa on kansallisen ruokamatkailustrategian seuranta ja toteuttaminen maakunnassamme.

The Taste of Ruokaprovinssi – Eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi

Hankkeessa selkeytetään myös maakunnan matkailullista ruokaidentiteettiä vahvuuksien kautta: kerromme siten matkailijoille mikä on eteläpohjalainen ruokatarina! Brändin kehitystyö tullaan tekemään yhdessä työpajoissa, jonka lisäksi teemme viestinnän tueksi ruokamatkailun brändikäsikirjan.

Hanketiedot

  • Toteutusaika: 01.08.2024-30.06.2026
  • Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta
  • Kokonaisbudjetti: 227 407,61 €, josta EU:n rahoitusosuus 96 504,28 €
  • Hankkeen päätoteuttaja on SeAMK ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • Jonna Kielenniva, SeAMK (projektipäällikkö)
    • Elina Järvinen, SeAMK (asiantuntija)
    • Ilkka Latomäki, SeAMK (asiantuntija)
    • Paula Juurakko, SeAMK (asiantuntija)
    • Asta Asunmaa, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • Kirsi Varila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • ProAgria hankesivut

Ajankohtaista

Julkaisut

SeAMK Verkkolehti: Muistoista tulevaisuuteen – eteläpohjalainen ruokamatkailu myyntivaltiksi (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)

SeAMK Verkkolehti: Kropsu vai pancake? (Elina Järvinen & Jonna Kielenniva)

SeAMK Verkkolehti: Eteläpohjalainen ruokakulttuuri kiehtoo matkailijoita ja paikallisia (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)

Maaseutu.fi: Etelä-Pohjanmaan Ruokaprovinssissa kehitetään ruokamatkailua (Teija Koivisto & Jonna Kielenniva)

Lisätietoja hankkeesta antavat

Järvinen, Elina
Asiantuntija, tki
asiantuntemus
Matkailuyrittäjyys, matkailun tiedolla johtaminen
Latomäki, Ilkka
Lehtori, koulutuspäällikkö
asiantuntemus
Elintarvikehygienia, omavalvonta, ruokapalvelujen tuottaminen, anniskelupassin testaus