Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa
Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -hankkeen tavoitteena on tehdä eteläpohjalainen ruokamatkailu tunnistettavaksi ja nostaa se yhdeksi matkailun vetovoimatekijäksi alueellamme. Hankkeen toimenpiteinä selvitetään mitä kaikkea eteläpohjalainen ruokamatkailu tällä hetkellä on, kehitetään uusia vastuullisia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita, laaditaan eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi ja perustetaan alueellinen ruokamatkailun ydinryhmä osaksi kansallista ruokamatkailuverkostoa.
The Taste of Ruokaprovinssi – ruokamatkailutuotteet ja -palvelut
Hankkeessa kehitetään tunnistettavia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita yhdessä kokeillen ja ideoiden! Kehitystyö tapahtuu työpajoissa, joita järjestetään jokaisessa seutukunnassa. Reseptien kehittämisessä hyödynnetään alueelta saatavia raaka-aineita ja lähiruokayrittäjien tuotteita.
The Taste of Ruokaprovinssi – Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun ydinryhmä
Hankkeessa tullaan luomaan ruokamatkailun kehittämisen ympärille kansalliseen ruokamatkailuverkostoon kuuluva alueellinen ydinryhmä. Oleellinen osa ruokamatkailun ydinryhmän toimintaa on kansallisen ruokamatkailustrategian seuranta ja toteuttaminen maakunnassamme.
The Taste of Ruokaprovinssi – Eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi
Hankkeessa selkeytetään myös maakunnan matkailullista ruokaidentiteettiä vahvuuksien kautta: kerromme siten matkailijoille mikä on eteläpohjalainen ruokatarina! Brändin kehitystyö tullaan tekemään yhdessä työpajoissa, jonka lisäksi teemme viestinnän tueksi ruokamatkailun brändikäsikirjan.
Hanketiedot
- Toteutusaika: 01.08.2024-30.06.2026
- Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta
- Kokonaisbudjetti: 227 407,61 €, josta EU:n rahoitusosuus 96 504,28 €
- Hankkeen päätoteuttaja on SeAMK ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Pohjanmaa
- Jonna Kielenniva, SeAMK (projektipäällikkö)
- Elina Järvinen, SeAMK (asiantuntija)
- Ilkka Latomäki, SeAMK (asiantuntija)
- Paula Juurakko, SeAMK (asiantuntija)
- Asta Asunmaa, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
- Kirsi Varila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
- ProAgria hankesivut
Ajankohtaista
Kevään 2025 työpajat
Miten eteläpohjalaisista ruoka- ja juomaelämyksistä luodaan omaleimainen ja houkutteleva matkailijalle? Etelä-Pohjanmaan matkailijaselvityksen 2024 mukaan maakunnassa vierailleet matkailijat toivoivat alueelle omaleimaisia ja paikallisuuteen perustuvia palveluita. Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -hankkeessa toteutetaan työpajasarja, jossa päästään kehittämään eteläpohjalaista ruokamatkailua yhdeksi alueen vetovoimatekijäksi. Maksuttoman työpajasarjan kolme ensimmäistä tilaisuutta järjestetään keväällä, joista ensimmäinen on;
Kilpailuetua persoonallisella palvelulla 7.4. klo 15-18
Sanat myyvät ruoan 28.4. klo 15-18
Herätä palvelusi henkiin tarinalla 19.5. klo 15-18
Julkaisut
SeAMK Verkkolehti: Muistoista tulevaisuuteen – eteläpohjalainen ruokamatkailu myyntivaltiksi (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)
SeAMK Verkkolehti: Kropsu vai pancake? (Elina Järvinen & Jonna Kielenniva)
SeAMK Verkkolehti: Eteläpohjalainen ruokakulttuuri kiehtoo matkailijoita ja paikallisia (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)
Lisätietoja hankkeesta antavat


Asiantuntija, tki
erikoisala: Matkailuyrittäjyys, matkailun tiedolla johtaminen
sähköposti
Elina.Jarvinen(a)seamk.fi
puhelin

Lehtori
erikoisala: Elintarvikehygienia, omavalvonta, ruokapalvelujen tuottaminen, anniskelupassin testaus
sähköposti
Paula.Juurakko(a)seamk.fi
puhelin