Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa - SeAMK Projektit

Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa

 

Maistuvaa ruokamatkailua Ruokaprovinssissa -hankkeen tavoitteena on tehdä eteläpohjalainen ruokamatkailu tunnistettavaksi ja nostaa se yhdeksi matkailun vetovoimatekijäksi alueellamme. Hankkeen toimenpiteinä selvitetään mitä kaikkea eteläpohjalainen ruokamatkailu tällä hetkellä on, kehitetään uusia vastuullisia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita, laaditaan eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi ja perustetaan alueellinen ruokamatkailun ydinryhmä osaksi kansallista ruokamatkailuverkostoa.

 

The Taste of Ruokaprovinssi – ruokamatkailutuotteet ja -palvelut

Hankkeessa kehitetään tunnistettavia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita yhdessä kokeillen ja ideoiden! Kehitystyö tapahtuu työpajoissa, joita järjestetään jokaisessa seutukunnassa. Reseptien kehittämisessä hyödynnetään alueelta saatavia raaka-aineita ja lähiruokayrittäjien tuotteita.

The Taste of Ruokaprovinssi – Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun ydinryhmä

Hankkeessa tullaan luomaan ruokamatkailun kehittämisen ympärille kansalliseen ruokamatkailuverkostoon kuuluva alueellinen ydinryhmä. Oleellinen osa ruokamatkailun ydinryhmän toimintaa on kansallisen ruokamatkailustrategian seuranta ja toteuttaminen maakunnassamme.

The Taste of Ruokaprovinssi – Eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi

Hankkeessa selkeytetään myös maakunnan matkailullista ruokaidentiteettiä vahvuuksien kautta: kerromme siten matkailijoille mikä on eteläpohjalainen ruokatarina! Brändin kehitystyö tullaan tekemään yhdessä työpajoissa, jonka lisäksi teemme viestinnän tueksi ruokamatkailun brändikäsikirjan.

 

Hanketiedot

  • Toteutusaika: 01.08.2024-30.06.2026
  • Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta
  • Kokonaisbudjetti: 227 407,61 €, josta EU:n rahoitusosuus 96 504,28 €
  • Hankkeen päätoteuttaja on SeAMK ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • Jonna Kielenniva, SeAMK (projektipäällikkö)
    • Elina Järvinen, SeAMK (asiantuntija)
    • Ilkka Latomäki, SeAMK (asiantuntija)
    • Paula Juurakko, SeAMK (asiantuntija)
    • Asta Asunmaa, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • Kirsi Varila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • ProAgria hankesivut

Ajankohtaista

Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun tulevaisuuskuvan luonnos

Mitä ruokamatkailun saralla tulee tehdä Etelä-Pohjanmaan alueella?
Mitkä ovat Etelä-Pohjanmaan alueen vahvuudet, unelmat, toimenpiteet ja painopisteet ruokamatkailussa?
Mitkä ovat halutut suuntaukset kansallisen ruokamatkailustrategian tasolla?

Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun tulevaisuuskuva luotiin Hungry for Finlandin asiantuntijoiden johdolla työpajassa joulukuussa 2024. Mikäli haluat nostaa esiin oman näkemyksesi alueemme ruokamatkailun

tulevaisuudesta, kerro meille vastaamalla tähän kyselyyn!

Pääset tutustumaan tulevaisuuskuvan luonnokseen täällä.

 

Julkaisut

SeAMK Verkkolehti: Muistoista tulevaisuuteen – eteläpohjalainen ruokamatkailu myyntivaltiksi (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)

SeAMK Verkkolehti: Kropsu vai pancake? (Elina Järvinen & Jonna Kielenniva)

Lisätietoja hankkeesta antavat

Jonna Kielenniva

Kielenniva, Jonna

Asiantuntija, tki

sähköposti

Jonna.Kielenniva(a)seamk.fi

puhelin

+358408301254

Järvinen, Elina

Asiantuntija, tki

erikoisala: Matkailuyrittäjyys, matkailun tiedolla johtaminen

sähköposti

Elina.Jarvinen(a)seamk.fi

puhelin

+358408680610

Latomäki, Ilkka

Lehtori

sähköposti

Ilkka.Latomaki(a)seamk.fi

puhelin

+358406807295

Juurakko, Paula

Lehtori

erikoisala: Elintarvikehygienia, omavalvonta, ruokapalvelujen tuottaminen, anniskelupassin testaus

sähköposti

Paula.Juurakko(a)seamk.fi

puhelin

+358408302293

Menneet tapahtumat

Lisää menneitä tapahtumia