Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa - SEAMK Projektit

Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa

 

Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -hankkeen tavoitteena on tehdä eteläpohjalainen ruokamatkailu tunnistettavaksi ja nostaa se yhdeksi matkailun vetovoimatekijäksi alueellamme. Hankkeen toimenpiteinä selvitetään mitä kaikkea eteläpohjalainen ruokamatkailu tällä hetkellä on, kehitetään uusia vastuullisia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita, laaditaan eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi ja perustetaan alueellinen ruokamatkailun ydinryhmä osaksi kansallista ruokamatkailuverkostoa.

The Taste of Ruokaprovinssi – ruokamatkailutuotteet ja -palvelut

Hankkeessa kehitetään tunnistettavia ruokamatkailutuotteita ja -palveluita yhdessä kokeillen ja ideoiden! Kehitystyö tapahtuu työpajoissa, joita järjestetään jokaisessa seutukunnassa. Reseptien kehittämisessä hyödynnetään alueelta saatavia raaka-aineita ja lähiruokayrittäjien tuotteita.

The Taste of Ruokaprovinssi – Etelä-Pohjanmaan ruokamatkailun ydinryhmä

Hankkeessa tullaan luomaan ruokamatkailun kehittämisen ympärille kansalliseen ruokamatkailuverkostoon kuuluva alueellinen ydinryhmä. Oleellinen osa ruokamatkailun ydinryhmän toimintaa on kansallisen ruokamatkailustrategian seuranta ja toteuttaminen maakunnassamme.

The Taste of Ruokaprovinssi – Eteläpohjalainen ruokamatkailubrändi

Hankkeessa selkeytetään myös maakunnan matkailullista ruokaidentiteettiä vahvuuksien kautta: kerromme siten matkailijoille mikä on eteläpohjalainen ruokatarina! Brändin kehitystyö tullaan tekemään yhdessä työpajoissa, jonka lisäksi teemme viestinnän tueksi ruokamatkailun brändikäsikirjan.

Hanketiedot

  • Toteutusaika: 01.08.2024-30.06.2026
  • Hanke on EU:n osarahoittama ja on saanut rahoitusta EU:n maaseuturahastosta
  • Kokonaisbudjetti: 227 407,61 €, josta EU:n rahoitusosuus 96 504,28 €
  • Hankkeen päätoteuttaja on SeAMK ja osatoteuttaja ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • Jonna Kielenniva, SeAMK (projektipäällikkö)
    • Elina Järvinen, SeAMK (asiantuntija)
    • Ilkka Latomäki, SeAMK (asiantuntija)
    • Paula Juurakko, SeAMK (asiantuntija)
    • Asta Asunmaa, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • Kirsi Varila, ProAgria Etelä-Pohjanmaa
    • ProAgria hankesivut

Ajankohtaista

Kevään 2025 työpajat

Miten eteläpohjalaisista ruoka- ja juomaelämyksistä luodaan omaleimainen ja houkutteleva matkailijalle? Etelä-Pohjanmaan matkailijaselvityksen 2024 mukaan maakunnassa vierailleet matkailijat toivoivat alueelle omaleimaisia ja paikallisuuteen perustuvia palveluita. Maistuvaa matkailua Ruokaprovinssissa -hankkeessa toteutetaan työpajasarja, jossa päästään kehittämään eteläpohjalaista ruokamatkailua yhdeksi alueen vetovoimatekijäksi.  Maksuttoman työpajasarjan kolme ensimmäistä tilaisuutta järjestetään keväällä, joista ensimmäinen on;

Kilpailuetua persoonallisella palvelulla 7.4. klo 15-18

Sanat myyvät ruoan  28.4. klo 15-18

Herätä palvelusi henkiin tarinalla 19.5. klo 15-18

 

Julkaisut

SeAMK Verkkolehti: Muistoista tulevaisuuteen – eteläpohjalainen ruokamatkailu myyntivaltiksi (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)

SeAMK Verkkolehti: Kropsu vai pancake? (Elina Järvinen & Jonna Kielenniva)

SeAMK Verkkolehti: Eteläpohjalainen ruokakulttuuri kiehtoo matkailijoita ja paikallisia (Jonna Kielenniva & Elina Järvinen)

Lisätietoja hankkeesta antavat

Jonna Kielenniva

Kielenniva, Jonna

Asiantuntija, tki

sähköposti

Jonna.Kielenniva(a)seamk.fi

puhelin

+358408301254

Järvinen, Elina

Asiantuntija, tki

erikoisala: Matkailuyrittäjyys, matkailun tiedolla johtaminen

sähköposti

Elina.Jarvinen(a)seamk.fi

puhelin

+358408680610

Latomäki, Ilkka

Lehtori

sähköposti

Ilkka.Latomaki(a)seamk.fi

puhelin

+358406807295

Juurakko, Paula

Lehtori

erikoisala: Elintarvikehygienia, omavalvonta, ruokapalvelujen tuottaminen, anniskelupassin testaus

sähköposti

Paula.Juurakko(a)seamk.fi

puhelin

+358408302293

Tapahtumat

Lisää tapahtumia

Menneet tapahtumat

Lisää menneitä tapahtumia