Ohjelmistorobotiikasta apua pienyrittäjän arkeen - SeAMK Projektit

Ohjelmistorobotiikasta apua pienyrittäjän arkeen

Ohjelmistorobotiikka? Toistuvien työtehtävien automatisointi vapauttaa aikaasi yrittäjänä ja työntekijänä tuottavimpiin työtehtäviin. Ohjelmistorobotiikka eroaa teollisuusrobotiikasta siinä, että työ tehdään liikkuvien robottien sijaan ohjelmistotasolla. Toisinaan puhutaan myös toimistoautomaatiosta tai tekoälyllä höystettynä hyperautomaatiosta.
Laatu! Automatisoidut prosessit varmistavat tasalaatuisen työnjäljen ja työn mielekkyys kehittyy parempaan suuntaan. Hyviä käytännön esimerkkejä ohjelmistorobotiikan tekemästä työstä löytyy.

Helpota arkeasi, vähennä työtaakkaasi toimistossa. Älä uuvuta itseäsi pakollisilla mutta tylsillä paperitöillä. Valjasta ohjelmistorobotiikka työhön!

Tähän tunnin kestoiseen koulutukseen voit osallistua tutustumaan ensimmäistä kertaa teemaan tai tekemään kouluttaville asiantuntijoille jo täsmäkysymyksiä. Pohjaosaamista ei tarvita, vaan asiaa käydään läpi ymmärrettävin esimerkein.

14:00–14:30 Mikä ihmeen ohjelmistorobotiikka?

  • Teknologian perusajatus
  • Käyttökohteet ja -tavat
  • Edut/haasteet

14:30–15:00 Ohjelmistorobotiikan sovellusesimerkit ja kokemukset yrityspiloteista

  • Microsoft Power Automate -ympäristö (matalan kynnyksen ratkaisu)
  • Robocorp-ympäristö (avoimen lähdekoodin ratkaisu)
  • Näin pääset alkuun ohjelmistorobotiikassa – käyttöönotto, hinnoittelu, esimerkit ja testaaminen

15:00–16:00 Teknologian mahdollisuudet -kierros
Tutustutaan tekniikan laboratorioympäristöihin ja mahdollisuuksiin

  • XR-laboratorio
  • Teollisen internetin ja robotiikan laboratoriot
  • Konelaboratorio
  • Aikataulun salliessa muita laboratorioita joustavasti

Kouluttajina lehtori Toni Luomanmäki ja asiantuntija Tomi Palomäki SeAMKilta.

Paikka: Frami F, 7. taivas (6. krs, käytävän päähän kohti poliisitaloa, hissi 6. kerrokseen). Koulutuksen päätteeksi päästään tutustumaan mm. fyysisempien robottien maailmaan ja muihinkin teknologisiin mahdollisuuksiin tekniikan laboratorioissa SeAMKilla, Frami A.

Kohderyhmä: kaikki yrityksen työtä kehittävät, toimistoautomaatiosta kiinnostuneet yrittäjät, konkariosaajat ja heidän esihenkilönsä

Koulutus on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen 17.4.2023 mennessä tästä.

Myös etäosallistuminen mahdollista koulutusosioon. Etänä koulutusosioon ilmoittautuneille toimitetaan Microsoft Teams -linkki ilmoittautumisen yhteydessä.

DIKO-hankkeessa kehitetään eteläpohjalaisten mikro- ja pk-yritysten, sekä näiden henkilöstön digitaalista osaamista. Rahoitus on Euroopan Unionin sosiaalirahastosta (ESR). Toteuttajina ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu ja Vaasan yliopisto.

Lisätietoja Katja Kaataja p. 040 830 4023, katja.kaataja@seamk.fi