Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla
Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla on hanke, joka tarjoaa konkreettisia ratkaisuja ravintola-alan tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin. Tule mukaan vahvistamaan osaamista, parantamaan työn sujuvuutta ja edistämään ravintola-alan pk-yritysten menestystä paikallisella ja valtakunnallisella tasolla!
Hankkeessa keskitymme:
- Työhyvinvoinnin parantamiseen ja työn sosiaalisen kestävyyden vahvistamiseen.
- Tuottavuuden kehittämiseen ravintolaliiketoiminnan erityispiirteet huomioiden.
- Digitaalisten ratkaisujen hyödyntämiseen eettisesti kestävin tavoin.
- Inklusiivisten toimintatapojen luomiseen, jotka tukevat henkilöstön osallisuutta ja jatkuvaa kehitystä.
Tämä on tilaisuutesi vaikuttaa alan tulevaisuuteen
– yhdessä luomme toimivampia, tuottavampia ja hyvinvointia tukevia työympäristöjä.
Tartu tilaisuuteen – tehdään ravintola-alasta entistä parempi yhdessä!
Menestysresepti etenee – osallistavat menetelmät käytännön kokeiluissa
Kesä 2025
Menestysresepti-hankkeessa on käynnistetty ravintola-alan pk-yritysten työprosessien ja työhyvinvoinnin kehittäminen Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoimassa työpaketissa ”Työprosessien ja työhyvinvoinnin kehittäminen yhdessä ja työn muotoilu”. Työ perustuu osallistaviin ja vuorovaikutteisiin menetelmiin, jotka tukevat työn systeemisen ymmärryksen vahvistumista ja henkilöstön sitoutumista kehittämiseen. Yritysten tarpeista käsin on suunniteltu valtakunnalliset etätyöpajat, jotka rakentuvat kolmesta pääteemasta koostuvan tarjotinmallin ympärille. Syksyllä 2025 toteutettavissa työpajoissa mallinnetaan työprosesseja, ja jokainen tilaisuus toimii lähtökohtana yrityskohtaisille kokeiluille, joissa testataan ja arvioidaan uusia toimintatapoja aidossa työympäristössä asiantuntijoiden tuella. Samalla on käynnissä eettisen arviointityökalun kehittäminen, joka auttaa yrityksiä arvioimaan kehittämistoimien vaikutuksia sekä tuottavuuden että henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta ja tukee arjen johtamista kestävin ja inhimillisin ratkaisuin.
Hanketiedot
- Menestysreseptin -hankkeen toteuttajat ovat Tampereen ammattikorkeakoulu ( koordinoi) .
- Osatoteuttajia ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Lab- ammattikorkeakoulu
- Hankkeen toteutusaika 11/2024- 10/2026
- SeAMKin osuus budjetista on 192 179 €
- Rahoitus ESR+ 2021-2027
Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla hanke on Euroopan unionin osarahoittama.
Hankkeen englanninkielinen esittely sivuilla: EN – Menestysresepti
Sujuvoittamisesta kilpailuetuja Facebook sivuille (1) Sujuvuudesta kilpailuetua -verkosto | Facebook
Seuraamalla hankkeen Facebook sivuja ja liittymällä joukkoon, voit verkostoitua muiden hanketoimijoiden kanssa.
Tervetuloa seuraamaan hankkeen tapahtumia!
Lisätiedot

Asiantuntija, tki

Lehtori
Elintarvikehygienia, omavalvonta, tuotekehitys, ruokatuotantoprosessit, kestäväkehitys ammattikeittiössä, tilasuunnittelu, IT-järjestelmät (alan)
