Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla - SEAMK Projektit

Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla

Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla on hanke, joka tarjoaa konkreettisia ratkaisuja ravintola-alan tuottavuuden ja työhyvinvoinnin haasteisiin. Tule mukaan vahvistamaan osaamista, parantamaan työn sujuvuutta ja edistämään ravintola-alan pk-yritysten menestystä paikallisella ja valtakunnallisella tasolla!

Hankkeessa keskitymme:

  • Työhyvinvoinnin parantamiseen ja työn sosiaalisen kestävyyden vahvistamiseen.
  • Tuottavuuden kehittämiseen ravintolaliiketoiminnan erityispiirteet huomioiden.
  • Digitaalisten ratkaisujen hyödyntämiseen eettisesti kestävin tavoin.
  • Inklusiivisten toimintatapojen luomiseen, jotka tukevat henkilöstön osallisuutta ja jatkuvaa kehitystä.

Tämä on tilaisuutesi vaikuttaa alan tulevaisuuteen

– yhdessä luomme toimivampia, tuottavampia ja hyvinvointia tukevia työympäristöjä.

Tartu tilaisuuteen – tehdään ravintola-alasta entistä parempi yhdessä!

 

Menestysresepti etenee – osallistavat menetelmät käytännön kokeiluissa

Kesä 2025

Menestysresepti-hankkeessa on käynnistetty ravintola-alan pk-yritysten työprosessien ja työhyvinvoinnin kehittäminen Seinäjoen ammattikorkeakoulun koordinoimassa työpaketissa ”Työprosessien ja työhyvinvoinnin kehittäminen yhdessä ja työn muotoilu”. Työ perustuu osallistaviin ja vuorovaikutteisiin menetelmiin, jotka tukevat työn systeemisen ymmärryksen vahvistumista ja henkilöstön sitoutumista kehittämiseen. Yritysten tarpeista käsin on suunniteltu valtakunnalliset etätyöpajat, jotka rakentuvat kolmesta pääteemasta koostuvan tarjotinmallin ympärille. Syksyllä 2025 toteutettavissa työpajoissa mallinnetaan työprosesseja, ja jokainen tilaisuus toimii lähtökohtana yrityskohtaisille kokeiluille, joissa testataan ja arvioidaan uusia toimintatapoja aidossa työympäristössä asiantuntijoiden tuella. Samalla on käynnissä eettisen arviointityökalun kehittäminen, joka auttaa yrityksiä arvioimaan kehittämistoimien vaikutuksia sekä tuottavuuden että henkilöstön hyvinvoinnin näkökulmasta ja tukee arjen johtamista kestävin ja inhimillisin ratkaisuin.

Työpajat päätökseen – seuraavaksi yritysten kokeilut ja kehittämistoimet käyntiin

Syksy 2025

Hankkeessa on nyt saatu päätökseen kaikki syksyn aikana toteutetut työpajat, joita järjestettiin viikoilla 36–42 yhteensä 12 kappaletta kahteen kertaan. Työpajojen aikana osallistujat ovat syventäneet osaamistaan, vaihtaneet kokemuksia ja kehittäneet omia organisaatioitaan monipuolisesti eri teemoista käsin. Työpajat ovat tarjonneet foorumin yhteiselle oppimiselle, verkostoitumiselle ja uusien näkökulmien löytämiselle esimerkiksi työhyvinvoinnin, johtamisen, työprosessien ja kestävän kehittämisen teemoissa.

Seuraavassa vaiheessa hanke siirtyy yritysten tukemiseen käytännön kokeilujen ja kehittämistoimien käynnistämisessä. Yritykset käyvät yhdessä asiantuntijoiden kanssa läpi omat tarpeensa, tunnistavat kehittämisen painopisteitä ja saavat sparrausta kokeilujen suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.

Tavoitteena on vahvistaa työpajoissa syntyneiden kehittämisideoiden jalkautumista käytäntöön, tukea osallistuvien organisaatioiden omaa uudistumista ja lisätä kokeilukulttuuria yritysten arjessa. Näin varmistetaan, että hankkeessa syntyneet opit ja oivallukset konkretisoituvat toimiviksi käytännöiksi ja pysyviksi toimintamalleiksi.

 

Hanketiedot

  • Menestysreseptin -hankkeen toteuttajat ovat  Tampereen ammattikorkeakoulu ( koordinoi) .
  • Osatoteuttajia ovat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu ja Lab- ammattikorkeakoulu
  • Hankkeen toteutusaika 11/2024- 10/2026
  • SeAMKin osuus budjetista on  192 179 €
  • Rahoitus  ESR+ 2021-2027

Menestysresepti – työn sujuvoittaminen, tuottavuus ja työhyvinvointi ravintola-alalla hanke on Euroopan unionin osarahoittama.

Hankkeen englanninkielinen esittely sivuilla: EN – Menestysresepti 

Sujuvoittamisesta kilpailuetuja Facebook sivuille (1) Sujuvuudesta kilpailuetua -verkosto | Facebook      

Seuraamalla hankkeen Facebook sivuja ja liittymällä joukkoon, voit verkostoitua muiden hanketoimijoiden kanssa.

                   Tervetuloa seuraamaan hankkeen tapahtumia!

Lisätiedot

asiantuntemus
Elintarvikehygienia, omavalvonta, tuotekehitys, ruokatuotantoprosessit, kestäväkehitys ammattikeittiössä, tilasuunnittelu, IT-järjestelmät (alan)