Monipaikkainen työ - SeAMK Projektit

Monipaikkainen työ

Blogi:

Joustavan työn hyödyntämismallit -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus sekä toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Tietotekniikka mahdollistaa joustavan työskentelyn kiinteästä työpaikasta ja työajasta riippumatta. Työtä tehdään tyypillisesti yhdessä tai useammassa paikassa ja se on kestoltaan ja säännöllisyydeltään vaihtelevaa.

Etätyö voi laajeta monipaikkaiseksi työskentelyksi, kun työtä voidaan tehdä joustavasti siellä, missä se on kulloinkin perustelluinta asiakkaan, työnantajan ja työntekijän kannalta.

Monipaikkaista työtä voidaan tehdä työpaikan ja kodin lisäksi esimerkiksi työnantajan toisessa toimipisteessä, asiakkaan tai yhteistyökumppanin luona, toimistohotellissa, matkoilla, liikennevälineissä, kirjastossa, kahvilassa tai mökillä.

Yksi hankkeen edelläkävijäyrityksistä on vuokrannut tiimityöskentelytilan Seinäjoelta, jota paikkakunnalla asuva tuotekehitystiimi ja muut konsernin toimihenkilöt voivat hyödyntää varausperiaatteella. Tämä mahdollistaa heille etätyön lisäksi tiimityöskentelyn tarvitsematta ajaa päivittäin Seinäjoelta päätoimipaikkaan Ylihärmään.

Vinkki:

Monipaikkaisuus on yhä yleisempää asiantuntijatyössä. Se tuo tarvittavaa joustoa arkeen ja yleensä asiantuntijat arvostavat korkealle, mikäli työnantaja sallii monipaikkaisen työnteon. Kun tavoitteet asetetaan yksilölle selkeiksi työssä, silloin on lähes yhdentekevää, mistä työtä tehdään ja mihin aikaan. Toki on hyvä sopia yhteisistä saavutettavuusajoista yhdessä muun työyhteisön kanssa.