Paikkariippumaton työ - SeAMK Projektit

Paikkariippumaton työ

Blogi:

Joustavan työn hyödyntämismallit -hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja Keski-Suomen ELY-keskus sekä toteuttaa Seinäjoen ammattikorkeakoulu.

Paikkariippumaton työ ei katso aikaa eikä paikkaa.

Haastatelluissa edelläkävijäyrityksissä oli yksittäisiä kokemuksia paikkariippumattomista rooleista: erään yrityksen kehityspäällikkö työskentelee paikkariippumattomasti ja toisessa osa-aikainen talouspäällikkö hoitaa tehtäväänsä vastaavasti.

Taloushallintopalveluita tarjoavassa yrityksessä toteutuu paikkariippumattomuus, koska työntekijät asuvat eri puolilla maakuntaa ja Suomea. Etätyötä saa soveltaa täysin yksilön oman tarpeen mukaisesti. Läsnäoloa edellytetään ainoastaan tiimipäivinä kahdesti vuodessa, toki moni työskentelee muulloinkin toimistolla. Tässä yrityksessä henkilöstön työnkuva on varsin itseohjautuva ja perustuu asiakkaiden sähköisten palveluiden hoitoon. Laajan etätyömahdollisuuden myötä yritys on muuttanut pienempiin toimitiloihin, ja suuri osa toimiston työpisteistä toimii yhteiskäytössä varausperiaatteella.

Asiantuntijayrittäjän työ on pitkälti paikkariippumatonta. Siirtyminen paikasta toiseen on helppoa, koska tärkeimmät työkalut ovat puhelin ja kannettava tietokone. Asiantuntijayrittäjän työ näyttäytyy myös monipaikkaisena, koska työntekopaikkoja voi olla useita, esimerkiksi koti, toimisto, asiakkaan työtilat, kahvila, toimistohotelli tai vaikkapa yhteisöllinen etätyötila.

Vinkki:

Paikkariippumattomuus kääntyy hyvin nopeasti yrityksesi eduksi rekrytointiprosessissa. Ellet vielä ole kokeillut laajentaa aluetta, jolle uusia työpaikkoja markkinoidaan, testaa rohkeasti. Toki tehtävän määrittely kannattaa tehdä huolella etukäteen ja miettiä, onko paikkariippumattomuus mahdollinen.