Tatti-hankkeen värikästä toimintaa Alavuden Betonilla - SeAMK Projektit

Tatti-hankkeen värikästä toimintaa Alavuden Betonilla

Blogi:
Kolme henkilöä selin
Siniset hupparit erottuvat hyvin muusta ympäristöstä

Hankimme hupparit Tatti-projektin toimijoiden käyttöön viime keväänä. Huppareiden etumusta koristavat SeAMKin oma logo ja rahoittajan ESR-lippulogo sekä Vipuvoimaa-tunnus. Selässä komeilee Tatti-hankkeen oma logo ja teksti: Teknologian Avulla Työ Tuottavaksi.

Tutustumis- ja mittauskäyntien alettua yrityksissä, halusimme erottautua Tatti-hankkeen edustajina muusta joukosta. Kirkkaansininen huppari tuo näkyvyyttä ja yhtenäisyyttä, kun liikutaan kolmen-neljän hengen porukassa.
Alavuden Betonin tiloissa hupparit erottuivat erityisen hyvin muuten niin ”betoninharmaasta” ympäristöstä. Hupparit herättivät myös kiinnostusta työntekijöissä.

Alavuden Betonilla löytyi monta mielenkiintoista mittauskohdetta ja fyysisesti vaativia työtehtäviä. Työskentely-ympäristö asetti myös vaatimuksia herkän ja kalliin mittauslaitteiston suojaamiselle vähintäänkin haastavissa olosuhteissa. Saimme käyttää mielikuvitusta ja luovaa ajattelua betonielementtien pesupisteellä suojataksemme tietokonelaitteistomme roiskeilta. Mittaussensoreiden suojaus mitattavan työntekijän yllä onnistui ”elmu-kelmulla”.

Tietokoneen suojaus
Tietokoneen suojaaminen pesupisteellä

Tatti-hanke on kuljettanut meitä nyt ympäri maakuntaa monissa erilaisissa yrityksissä ja tehtaissa. On mielenkiintoista nähdä paikan päällä miten erilaiset arkiset tuotteet syntyvät. Huomasimme, kuinka paljon edelleen vaaditaan käsityötä metalli- ja rakennusteollisuudessa. Ns. lattiatason työntekijät ovat jokaisen yrityksen perusta ja heidän hyvinvointinsa työssä on Tatti-hankkeen tärkein tavoite.