METAVERSE-avajaiset 27.4.2023 klo 13:30-17 - SeAMK Projektit

METAVERSE-avajaiset 27.4.2023 klo 13:30-17

#

Huhtikuun lopussa Seinäjoella tehdään historiaa!

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa on rakennettu omaa metaverseä alueen yritysten sekä muiden toimijoiden käyttöön, ja huhtikuun lopussa pääsemme vihdoin näyttämään myös suurelle yleisölle, mistä tässä kaikessa oikein on kyse.

Tilaisuuden aikana pääset tutustumaan opastetusti metaverseen sekä tutustumaan erilaisiin teknologisiin ratkaisuihin kuten volumetriseen kuvaukseen. Tilaisuudessa voit myös kokeilla, miltä tuntuu seikkailla metaversessä VR-lasien kautta.

Huom! Osa tilaisuuden ohjelmasta järjestetään vain livenä SeAMK Kampuksen Frami F -rakennuksen auditoriossa F128, mutta metaversen avajaisiin voit osallistua myös etänä omalta kotikoneelta käsin.

Ilmoittaudu tästä mukaan!

Ohjelma

Paikka: SeAMK Kampus, Frami F, auditorio F128 (Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki)

13.30-14.00 Kahvia, simaa ja munkkeja tarjolla – Metaversumin ja virtuaaliympäristöjen testausalue aukeaa.

14.05 Nyt tehdään historiaa! Katja Jaskari SeAMK, Vibiol-hankkeen projektipäällikkö. Jaana Liukkonen EPXR-Hubista ohjeistaa yleisön mukaan paneelikeskusteluun.

14.10 Miten virtuaalimaailma muuttaa tapahtumia ja artistiutta?  Paneelikeskustelun juontaa Jenniina Palmu, Into Seinäjoki. Keskustelijoina Sami Kerman, Tapahtumateollisuus ry, Antti Valkama, Teosto, Petteri Lehtola, Selmu ry, Antti Railio, artisti.

14.50 Seinäjoen tapahtumakaupungin metaversumin avaus, Juhani Haarala, SeAMK

15.00 Opastettu kierros virtuaali-Seinäjoella, Sakari Pollari, SeAMK

  • Kuulet metaversumiin luodun Seinäjoen kehitysprosessissa käytetyistä tekniikoista ja kalustosta, kohteiden kuvauksista sekä kaupallisista mahdollisuuksista.

15.20 Rock Camp ry nuorten bändi virtuaalisesti, bändi on kuvattu 2D-kuvaus green screenin edessä

15.25 Antti Railio virtuaalisesti – koe tiettävästi Suomen ensimmäinen volumetrisena 3D-videokuvauksena toteutettu artistin esiintyminen

15.30 Siirtyminen Lasipalatsiin, jossa laitetestailua ja mahdollisuus haastatella työryhmää.

15.40-17.00 Testaa metaversumia ja koe vaikkapa Antti Railion keikka uudelleen. Saat maistiaisia virtuaalisesta maailmasta erilaisilla laitteilla ja tekniikoilla toteutettuna Lasipalatsissa. Voit vertailla kokemuksia eri laitteiden välillä, toteutustapoja on monia.

Tilaisuus järjestetään seuraavien hankkeiden yhteistyönä:

EPXR-hub-esiselvityshanke

VIBIOL – Virtuaalitapahtumista uutta liiketoimintaa Etelä-Pohjanmaalle