Matkailun myyntivaltit - SeAMK Projektit

Matkailun myyntivaltit

Matkailun myyntivaltti-kuvat yhdessä kuvassa. Tekstinä kuvien alla Tapahtumat, Lakeus ja eteläpohjalainen henki.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun XR-teknologiat osana matkailijan asiakaspolkua -hankkeessa olemme tunnistaneet Etelä-Pohjanmaan matkailun ainutlaatuiset myyntivaltit. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Myyntivalttien tunnistamisessa on ollut mukana Etelä-Pohjanmaan matkailutoimijoita, asiantuntijoita ja yrittäjiä. Yhteisten työpajojen pohjalta Tarinakone Oy on laatinut myyntivalteista kuvaukset, kärkiviestit asiakkaalle ja tarinat. Myyntivalttien kuvituskuvat on kuvittanut Linda Saukko-Rauta / Redanredan Oy.

Myyntivaltit ovat Etelä-Pohjanmaan vahvuuksina tunnistettuja tekijöitä ja elementtejä, joilla erottaudumme muista matkailualueista. Tämä materiaali tukee Etelä-Pohjanmaan matkailubrändin kehittämistä, markkinointiviestintää ja tuotteistamista. Kiitos kaikille myyntivalttityöskentelyyn osallistuneille!

Ei ne suuret sanat maailmaa muuta, vaan ne teot. Ruvetahan yhyres töihi!

Myyntivalttien tarinat

Piirretty lakeuskuva

LAKEUS

Olipa kerran läntisessä Suomessa paikka, jossa horisonttiin asti kiirivät pellot pysäyttivät kulkijan hetkeen. Nuo lakeuden kullankeltaiset pellot, valkea lumi peltojen yllä peittona, tumman vihreät metsät, kirkkaat joet, rehevät suot, avara sininen taivas ja jäljelle jääneet sitkeät harmaat ladot tervehtivät kulkijaa lakeuksilla. Ja edelleen tänä päivänäkin lakeus tervehtii kulkijaa. 

Lakeudella jokaisella kulkijalla on tilaa hengittää. Tilaa tuntea. Tilaa huokaista helpotuksesta ja vain olla lomalla. Lakeus antaa tilaa unelmoida. Täällä jokainen saa rohkeutta ajatella isosti. Yksinkertaisella tavalla kaunis lakeus rauhoittaa. Jos lakeuden lumolle avautuu, se tekee ihmiseen tilaa. 

ETELÄPOHJALAINEN HENKI 

Olipa kerran eteläpohjalainen. Se oli katsellut lakeutta silmiensä edessä pienestä pitäen. Ja siksi se oli nyt vähän erilainen. Se näki kauemmas ja laajemmasti.  Se totesi, että komiaa sen olla pitää. Ja isoa. Ja aina pitää tähytä edemmäs, kohti tulevaa ja rohkeasti peltojen yli. Eteläpohjalainen puhuukin leveästi, se kuuluu asiahan. Aina pitää vähän leveillä, mutta ei ne suuret sanat maailmaa muuta, vaan ne teot. Ja niihin tekoihin eteläpohjalainen elämänsä perustaa. Ei jäädä odottelemahan. Jos idea pälkähtää päähän, se myös toteutetaan. Yrittäjien tekemisissä riittää ihmeteltävää. Käsityöläiset ja taiteilijat ylittävät täällä itsensä. Eteläpohjalainen on rakentanut niin vuoria kuin järviäkin.  

Eteläpohjalainen avaa sydämensä tutuille ja vieraille, toivottaa tervetulleeksi tupahan. Se kertoo, mitä komiaa on nyt keksinyt, ja miten sitä voidaan yhdessä lähteä kattomahan. Laittaa pöydän koreaksi. Pitää aina sen mikä on luvattu, eli ei se ihan turhasta trossaa. Ei se ole pahitteeksi kenellekään, oppia eteläpohjalaiselta itseltään tätä asennetta ja lakeudelta tilaa olla ja hengittää, ajatella laajemmin. 

Piiretty eteläpohjalainen henki-kuva

Piirretty kuva eteläpohjanmaan tapahtumista ilman tekstiä

TAPAHTUMAT 

Etelä-Pohjanmaan lakeuksilla kokoonnutaan yhteen juhlimaan, koska raskas työ on aina vaatinut kunnon juhlat. Ja juhlat ovat aina olleet komiat. Lakeuksilla osataan luoda rento, välitön ja turvallinen tunnelma. Eteläpohjalaiset pitopöydät ovat tunnettuja runsaudestaan. Ruuissa ja juomissa ei olla täällä säästelty. Tapahtumien laatu juontaa juurensa näihin aikoihin.

Markkinoilla eteläpohjalaiset yllättävät paitsi komeilla jutuilla, myös upeilla tuotteilla. Persoonalliset yrittäjät palvelevat ympäri lakeutta. Heidät kohtaat myös erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa. 

Täällä on myös aina tehty yhdessä. Se onkin yksi eteläpohjalaisten tapahtumien salaisuuksista. Täällä saadaan isoja asioita aikaan porukassa. Eteläpohjalaisissa tapahtumissa et vain näyttäydy. Täällä heittäydyt tunnelman vietäväksi. Ja kun aurinko laskee lakeuksien taakse, tiedät juhlineesi eteläpohjalaiseen tyyliin, tunteella. 

Ladattavat myyntivalttikuvat

Myyntivaltti on vetovoimatekijä, joka saa matkailijan kiinnostumaan alueesta ja vierailemaan Etelä-Pohjanmaalla. Jokainen Etelä-Pohjanmaan alueen matkailun parissa toimiva voi hyödyntää myyntivaltteja ja niihin liittyviä sisältöjä omaan toimintaansa sopivalla tyylillä. Mitä useampi Etelä-Pohjanmaan matkailutoimija nostaa myyntivalttien sisältöjä esiin omassa toiminnassaan, sitä vahvemmaksi voimme yhdessä kehittää alueen matkailun tunnettuutta ja vetovoimaa.

Lataaminen ja käyttöehdot

Voit ladata myyntivalttikuvat joko tekstillä tai ilman tekstiä. Kuvat ovat .png-muodossa ja kooltaan 3600 x 3600 px.
Kuvat on jaettu CC BY-ND 4.0 lisenssillä (Nimeä-EiMuutoksia). Kuvia voi kopioida, välittää, levittää ja käyttää kaupallisissa tarkoituksissa, mutta muokattujen versioiden tekeminen on kielletty.

Lisätiedot

Noora-Mari Syväluoma

Projektipäällikkö

sähköposti

Noora-Mari.Syvaluoma(a)seamk.fi

puhelin

+358408304019

Aleksi Frimodig

Asiantuntija, tki

sähköposti

Aleksi.Frimodig2(a)seamk.fi

puhelin

+358408680625

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.