Mitä on kiertotalous? - SeAMK Projektit

Mitä on kiertotalous?

#

Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. SeAMK Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoki University of Applied Sciences.Kuvassa tekstilogo "Ytyä teollisuuteen" ja nouseva nuolikäyrä

 

Kiertotalous on moderni paluu juurille. Se ei ole tähtitiedettä, vaan arkipäiväisiä tekoja ja ratkaisuja, uusia bisnesideoita. Työkalut ja käyttötavara korjataan. Miksi myydä tuote kerran, jos sen voi myydä monesti? Kun entisaikoina paikalle vaatteessa ei enää ollut tilaa, vaatteesta tuli matto. Kiertotalous pyrkii siihen, että jätettä ei synny, vaan toisen roska on toisen aarre. Keskiössä on kestävä tuote- ja palvelusuunnittelu. Voittoa tehdään yhä uudelleen samoilla luonnonvaroilla.

Kiertotalous on todellisuudessa tuttuja juttuja uudistettuna nykypäivän mahdollisuuksilla, kuten jälkimarkkinointia, resurssitehokkuutta, uudenlaisia palveluita tuotteiden ympärille, tuotteiden muuttamista palveluksi ja paljon muuta. Se mahdollistaa uutta bisnestä alalla kuin alalla. Pysy siis mukana kehityksessä.

 

Mikä sinua mietityttää?

– Kysy kiertotaloudesta, me vastaamme

Julkaisimme anonyymin kyselyn, jonka välityksellä voit esittää kysymyksiä kiertotaloudesta. Kysely on nimetön siksi, että sinulla olisi mahdollisimman matala kynnys esittää omasta mielestäsi “typeriäkin kysymyksiä” , vaikka eihän uuden tiedon etsinnässä sellaisia olekaan. Pyrimme etsimään sinulle vastauksia tai linkkejä, joista vastaus löytyy.

Siirry kyselyyn

Mikä kiertotalous? Vastauksia kysymyksiin.

 

Lisää YTYÄ ja kestävää kilpailukykyä Etelä-Pohjanmaan teollisuuteen ja sen tekijöille. Klikkaa logoa ja siirry verkkosivulle:

Ytyä teollisuuteen logoteksti

 

LinkedIn linkki
Siirry LinkeIn
facebooklogo
Siirry FB

 

 

 

Lue SeAMKin verkkolehdestä Ytyä teollisuuteen -hankkeen esittely, johon tämäkin kysely liittyy: Lue verkkoartikkeli Ytyä teollisuuteen