VOIMA - Voi hyvin matkailuyrittäjä - SeAMK Projektit

VOIMA - Voi hyvin matkailuyrittäjä

Ajankohtaista:

OPINTOMATKA KESKI-SUOMEEN 2.-4.10.2023

Matkaohjelma pitää sisällään mukavaa tekemistä, rentoutumista sekä hyvää ja hyödyllistä tietoa työhyvinvoinnista. Matkakohteina ovat Riihon majatalo Keuruulla, Maalaishotelli Morva Jämsänkoskella, HimosLomat Jämsässä ja Serlachius-museot Mänttä-Vilppulassa.   Matkalle voivat osallistua eteläpohjalaiset matkailuyrittäjät ja yritysten henkilöstö. Hanke kustantaa kuljetuksen ja ohjelmapalvelut, osallistuja majoituksen ja ruokailut.

Katso täältä opintomatkan ohjelma

Ilmoittautuminen on alkanut ja tee se viimeistään 8.9.2023 mennessä.

 

HYVINVOINTIPÄIVÄT 2023

Osallistu eteläpohjalaisille matkailuyrittäjille ja yritysten henkilöstöille suunnattuihin hyvinvointipäiviin! Syksylle ja alkutalvelle 2023 on suunniteltu järjestettäväksi kolme maakunnassa toteutettavaa hyvinvointipäivää. Päivien aikana edistetään hyvinvointia eri tavoin ja saadaan hyödyllistä tietoa hyvinvoinnista sekä samalla tutustutaan siihen millaisia palveluita Etelä-Pohjanmaalla on saatavilla työhyvinvoinnin edistämiseksi.

Voit osallistua sinulle sopiviin tilaisuuksiin ja vaikkapa kaikkiin! Hyvinvointipäivät ovat osallistujille ilmaisia mahdollisia lounasruokailuja (Härmän kylpylä) lukuun ottamatta. Yhdestä yrityksestä on mahdollista ilmoittaa mukaan useampia henkilöitä.
Tarkemmat ohjelmat aikatauluineen ja ohjeineen lähetetään ennen hyvinvointipäiviä niihin mukaan ilmoittautuneille. Lähetämme vahvistuksen ohjeineen ja päivämäärineen sähköpostilla. Osallistujat saapuvat omin kulkuneuvoin kohteisiin.
Hyvinvointipäivät toteutuvat, mikäli osallistujia on tarpeeksi. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

to 21.9.2023 klo 16-19 Taidesukellus -elämystyöpaja, Kauhajoki
Valloittava elämys, jossa hauskalla ja yllätyksellisellä tavalla koetaan jotain ennen kokematonta ja nautitaan ja yllätytään omasta luovuudesta. Tekeminen on helppoa eikä vaadi taiteellista kokemusta. Jokaiselle syntyy oma hämmästyttävä taideteos.

Taidesukelluksen ohjaa Kaisa Isomäki, KykyDesign, jonka ateljeessa kokoonnumme. Tarjolla iltakahvit.

Ilmoittautuminen viimeistään 18.9.2023 (ilmoittautumisaikaa jatkettu)

 

1.11.2023 klo 10-15 Hyvinvointipäivä Härmän kylpylässä

Toiminnallinen ja motivoiva hyvinvointipäivä:

  • Hyvinvoinnin avaimet -luento ja motivointia terveellisiin elämäntapoihin
  • Rentoutuminen & Hyvä ja paha stressi -luento, esitellään erilaisia rentoutusmenetelmiä ja tehdään rentoutusharjoitus
  • Niska-hartiaseudun jumppa, jossa vilkastutetaan niska-hartiaseudun verenkiertoa ja harjoitetaan rintarangan liikkuvuutta, lopuksi venyttelyt
  • Iltapäiväkahvit

Mahdollisuus buffetlounaaseen, omakustanteinen (16 e).

Ilmoittautuminen viimeistään 3.10.2023

 

ke 8.11.2023 klo 15-20.30 Moka on lahja ja lempeitä löylyjä -hyvinvointi-ilta Ilmajoella Koskenkorvan Trahteerissa

Rentoutetaan naurulihakset ja koko kroppa:

  • Tervetulokahvit
  • Improvisaatioharjoitteita, joissa on rutkasti iloa ja positiivisuutta! Harjoitteissa opitaan ajattelua positiivisen kautta ja vahvistetaan vuorovaikutustaitoja lämminhenkisessä tunnelmassa. Harjoitteet eivät vaadi aiempaa esiintymiskokemusta, kuka tahansa pystyy hyppäämään mukaan! Ohjaajana toimii teatteriohjaaja, näyttelijä ja käsikirjoittaja Juulia Soidinaho Teatteri Hysteriasta.
  • Iltapala
  • Saunoomista kylän tyylihin – lämpimänä aitokiussauna, viskisauna ja pimiä sauna sekä palju, lisäksi käytössä kylmävesiallas. Nyt rentoutetaan lihakset oikeilla saunelämyksillä! Aitokiuassaunan kiukaassa on kiviä 666 kiloa! Viskisauna on uniikki entinen Alkon Salmisaaren tehtaan viskitynnyri ja Pimiä saunassa on entisen savusaunan fiilistä!

Ilmoittautuminen viimeistään 24.10.2023

 

 

VOIMA – Voi hyvin matkailuyrittäjä -hankkeen kevään 2023 hyvinvointipäivillä oli monenmoista ohjelmaa. Neljässä tapahtumassa mm. saatiin ryhtiä rankaan, jumpattiin “heinäseipäittein” kanssa ja lavatanssien tahdissa, opittiin hyvinvoinnin huolehtimisesta ja terveellisestä ravinnosta, vietettiin hetkiä hevosten ja aasien kanssa, tehtiin luontoretki Geoparkiin, kisailtiin ja rahoituttiin sekä kohdattiin ja tutustuttiin uusin ihmisiin. Kiitokset kaikille osallistujille.

Työhyvinvoinnin työpaja

Lähtökohtana on työlähtöinen työhyvinvointi. Yrittäjän omaa ja työntekijöiden hyvinvointia voidaan tukea monella tapaa. Työpajoissa näitä tapoja tuodaan esille ja yritykset saavat työstää ohjatusti omaa yrityskohtaista kehityssuunnitelmaa.

13.9.2023 kello 14-18 Hyvölän talo / Kaijantie 133, Ähtäri

Kun työtä tekevä voi hyvin, hän on motivoitunut, jaksaa innostua työstään ja kehittää sitä!

Matkailualalle suunnatussa maksuttomassa työpajassa herätellään ajatuksia etenkin työlähtöisestä työhyvinvoinnin kehittämisestä ja käydään ohjatusti työhön. Ohjeet kehittämissuunnitelman laatimiseen saa työpajassa ja kehittämiskohteen osallistujat valitsevat omasta yrityksestä tai työyhteisöstä. Työpajaan ovat tervetulleita eteläpohjalaiset matkailu- ja palvelualan yksinyrittäjät, mikro- ja pk-yrittäjät ja yritysten henkilöstö.

Työpajassa perehdytään aluksi työlähtöiseen työhyvinvoinnin kehittämiseen huomioiden yrittäjän / työntekijöiden ja asiakkaiden näkökulmat. Keskustellaan työhyvinvoinnista, työmotivaatiosta ja hyvästä vuorovaikutuksesta osana yrityksen kehittämistyötä.

Tauon jälkeen perehdytään työyhteisön kehittämissuunnitelmaan, mikä tukee samanaikaisesti työn, työyhteisön ja työhyvinvoinnin kehittämistä. Jokainen yritys aloittaa suunnitelman tekemisen ohjatusti oman yrityksen kehittämisesimerkin kautta. Lopussa käydään yhteisesti läpi esille nostettuja kehittämisesimerkkejä. Opitaan yhdessä työn ja työhyvinvoinnin kehittämistä! Työpajan ohjaa Kaija Loppela, työhyvinvoinnin yliopettaja.

Ilmoittautumiset: Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

 

 

Matkailuyrittäjien ja yritysten henkilöstön työhyvinvointi

VOIMA – Voi hyvin matkailuyrittäjä

Hankkeen aikana eteläpohjalaisia matkailuyrittäjiä ja heidän henkilöstöään tuetaan työhyvinvoinnin kehittämisessä. Yrittäjän itsensä työhyvinvointi on tärkeää, samoin henkilöstön. Yhdessä voidaan löytää keinoja, joiden avulla yritystoimintaa voidaan kehittää ja työmotivaatiota tukea. Työntekijät sitoutuvat paremmin kehittyvään ja henkilöstöstä huolta pitävään yritykseen, jossa myös yrittäjä voi hyvin.

Hankeaika on 1.8.2022-30.11.2023.

Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana unionin covid-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Luettavaa

Omasta hyvinvoinnista on tärkeää huolehtia. Usein hyvinvoinnista huolehtimista siirretään, löytyy jotakin syitä, miksi juuri nyt ei voi ja lopulta huomaa, että olisikin pitänyt olla aiemmin asialla. Juttu perustuu hankkeessa pidettyyn tietoiskuun, jossa asiantuntijana oli Mari Lehikoinen Härmän Kuntoutus OY:stä. Lue: Sitku – mutku – voiku!

Työhyvinvointi koostuu kokonaisuudesta, jossa tavallisen arjen teot ovat erittäin merkityksellisiä. Kuortane Golf Oy:n toimitusjohtaja Virpi Aho kertoi hankkeen Voimakahveilla esimerkkejä arjen teoista työhyvinvoinnin tukena. Lue: Työhyvinvointi on arjen tekoja

Etelä-Pohjanmaan Matkailufoorumissa oli paneelikeskustelu, jossa sivuttiin useita aiheita työhyvinvointiin liittyen. Hengähdystauon tarve vaikeiden aikojen jälkeen, osaavan työvoiman saaminen ja yrityksessä viihtyminen olivat aiheina keskustelussa. Lue: Pitovoima kertoo paljon työhyvinvoinnin tasosta 

Arjessa jaksamiseen vaikuttaa moni asia. Osaan voi itse vaikuttaa, kaikkiin ei. Silloinkin, kun itse tapahtumaan ei voi vaikuttaa, omaan suhtautumiseen asiaan voi. Kuinka negatiivisistakin asioista voi löytää jotakin hopeareunusta? Lue: Meistä jäljet toisiimme jää

 

Kuunneltavaa

Työhyvinvointia tarkastellaan podcasteissa useasta eri näkökulmasta.

Tykystä tyhyyn – kohti kokonaisvaltaista työhyvinvointia. Annu Ridanpää-Taittonen on työskennellyt pitkään Kuortaneen Urheiluopistolla. Sinä aikana niin työn luonne kuin työhyvinvoinnin eteen tehtävät toimetkin ovat muuttuneet.

Työhyvinvointia työntekijän, yrityksen ja asiakkaan parhaaksi. Podcastissa käsitellään kokonaisvaltaista työhyvinvointia. Työhyvinvoinnin yliopettaja Kaija Loppela on uransa aikana etsinyt keinoja, joilla sekä työntekijän, yrityksen että asiakkaan hyvinvointi voidaan huomioida yhtä aikaa.

Delegoi ja deletoi – kokemuksia työuupumuksesta. Työuupumus on yhä useampaa yrittäjää ja työntekijää koskeva asia. Uupumus kehittyy pikkuhiljaa. Sydänoireet tai unihäiriöt voivat olla pysäyttäviä tekijöitä. Kokemuksistaan ovat kertomassa Maatilamatkailu Ilorannan yrittäjä Samu Lescelius ja sarjayrittäjä Anu Kuivaniemi (Pakopeli Findout ja Matkustajakoti Evakko).

Yrittäjäperheen tuki hyvinvointiin. On perheitä, joissa on useita yrittäjiä ja yrityksiä. Saako toisista tukea, vai joutuuko kantamaan toistekin taakkaa? Keskustelemassa Punaisen Tuvan Viinitilan sukupolvenvaihdoksella haltuunsa ottanut Jussi Keijonen, hänen sisarensa Hotelli – Ravintola – Keilahalli Alvariinin yrittäjä Salla Hemminki sekä heidän isänsä Viinitilan vanha isäntä Jorma Keijonen.

 

Kysy lisää tai ilmoittaudu mukaan

Nainen seisoo toinen käsi lanteilla.

Salla Kettunen

Asiantuntija, tki

erikoisala: EU projektien toteutus

sähköposti

Salla.Kettunen(a)seamk.fi

puhelin

+358408680140

Lyhythiuksinen nainen seisoo kädet puuskassa.

Elina Järvinen

Asiantuntija, tki

erikoisala: Matkailuyrittäjyys

sähköposti

Elina.Jarvinen(a)seamk.fi

puhelin

+358408680610

Henkilökuva.

Kaija Loppela

Yliopettaja (työhyvinvointi)

sähköposti

Kaija.Loppela(a)seamk.fi

puhelin

+358408303958

Tapahtumat

Lisää tapahtumia