MARS 2023. Uusi teknologia tapahtuma-alalla: Do Avatars Dream of Virtual Festivals? - SeAMK Projektit

MARS 2023. Uusi teknologia tapahtuma-alalla: Do Avatars Dream of Virtual Festivals?

Hankkeiden logot: Etelä-Pohjanmaan Liitto, Into, SeAMK, EU Lippu, Vipuvoimaa EU:lta, ELY keskus

MARS kokoaa musiikki- ja tapahtuma-alan Seinäjoen Rytmikorjaamolle 16.-18.2.2023! 

Musiikki- ja livealan ammattilaistapahtuma MARS-festivaali palaa jälleen tuttuun ajankohtaansa helmikuun puoliväliin. Seinäjoen Rytmikorjaamolla 16.-18.2.2023 järjestettävä MARS koostuu kahdesta puheohjelman täyteisestä seminaaripäivästä ja iltoihin sijoittuvasta Live on MARS -liveohjelmasta, jota nähdään ja kuullaan ympäri Seinäjokea torstaista lauantaihin.

MARSin torstai- ja perjantaipäiviin sijoittuva puheohjelma koostuu tuttuun tapaan paneelikeskusteluista, keynote-haastatteluista ja ajankohtaisten tutkimustulosten esittelyyn keskittyvistä puheenvuoroista. Tulevassa MARSissa erityishuomiota saavat ennakointikyvyn ja kriisivalmiuden teemat. Ohjelmassa käsitellään muun muassa livealan kriisivalmiustasoa, alamme muutosten ennakointia, artistiurien päättymisiä, kokemuksia häirintäyhdyshenkilöiden toiminnasta ja lukuisia muita ajankohtaisia puheenaiheita.

Inton osuus ohjelmasta:

UUSI TEKNOLOGIA TAPAHTUMA-ALALLA: DO AVATARS DREAM OF VIRTUAL FESTIVALS?

Tapahtuma- ja kulttuurialan toimijat tekivät ennennäkemättömän digiloikan koronan myötä. Virtuaali- ja hybriditoteutukset ovat tulleet jäädäkseen. Virtuaalisuus ei kuitenkaan ole liven vastakohta, eikä se yritä korvata aitoa kokemusta, mutta virtuaalisuuden avulla voidaan tuoda tapahtumakävijöille lisäarvoa ja uusia kokemuksia.

Mitä virtuaaliset ulottuvuudet sitten ovat ja mitä ne tarjoavat artisteille sekä tapahtumille? Kenen kuuluu tarjota niitä yleisölle ja onko siinä kaikessa liiketoimintamallia ja kenelle? Asiantuntijat avaavat mitä XR-teknologia tarjoaa tällä hetkellä tapahtuma-alalle ja millä siellä käydään kauppaa nyt ja tulevaisuudessa.

Keskustelu toteutetaan yhteistyössä VIBIOL – Virtuaalitapahtumista uutta liiketoimintaa Etelä-Pohjanmaalle -hankkeen kanssa. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Rekisteröidy tapahtumaan MARS-festivaalin verkkosivuilla.

#MARS2023

MARSia järjestävät Into Seinäjoki, Lastenkulttuurikeskus Louhimo, Rytmi-instituutti, Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoen elävän musiikin yhdistys Selmu ry, Seinäjoki Festivals Oy ja Taideyliopiston Seinäjoen yksikkö.