Uusia työkaluja pk-yrityksille kestävään liiketoimintaan - SeAMK Projektit

Uusia työkaluja pk-yrityksille kestävään liiketoimintaan

kategoria: Yleinen
#

Kesän koittaessa on aika listata uusia oppaita ja työkaluja, joita Etelä-Pohjanmaan pk-yrityksille on tuotettu kuluneen talven aikana kestävän liiketoiminnan kehittämiseksi. Riiheen on tuotu runsaasti uutta tukimateriaalia mm. kiertotalouteen ja hiilijalanjälkilaskentaan. Keräsimme tähän artikkeliin muutamia Riihen materiaalipankkiin lisättyjä uusia työkaluja ja oppaita pk-yrityksille kestävän liiketoiminnan kehittämiseen.

 

ILPO

Opas pk-yrityksen ilmastopäästöjen eli hiilijalanjäljen laskentaan. Sopii laskentaa aloittaville yrityksille. Suunniteltu erityisesti eteläpohjalaisyritysten tarpeisiin. Mikä hiilijalanjälki on ja miten sitä voi laskea sekä hyödyntää? Oppaassa annetaan myös vinkkejä päästöjen vähentämistoimiin.
-> Tutustu ILPO-oppaaseen

 

HITU

Tuotteen hiilijalanjäljen laskentatyökalu Etelä-Pohjanmaan pk-teollisuuden tarpeisiin.

-> Tutustu HITU-laskuriin

 

Lisää kierroksia!

Opas pk-yrityksille kiertotalouden hahmottamiseen ja kiertotalouden liiketoimintamallien tunnistamiseen. Voit käydä kattavan opastetun kierroksen kiertotalouden ulkokehiltä kohti ydintä, tai pureutua tiettyyn teeman. Soveltuu pk-yritysten tarpeisiin, kun halutaan ymmärtää kiertotalouden kokonaisuutta. Ei vaadi aiempaa tietämystä kiertotaloudesta.

-> Tutustu Lisää kierroksia! -oppaaseen

 

Kiertotalouden Roadmap

Kiertotalouden ensiaskeleet teollisille pk-yrityksille. Opas kiertotalouden mukaisen liiketoiminnan aloittamiseen. Roadmapin avulla yritys voi järjestää esimerkiksi sisäisen työpajan, jonka lopputuloksena syntyy lyhyen tähtäimen askelmerkit, joilla kiertotaloutta voidaan lähteä toteuttamaan käytännössä, askel kerrallaan.

-> Tutustu Roadmap-oppaaseen/työkaluun

 

Kiertoliike

Työkalu auttaa yrityksiä luomaan käsityksen siitä, mitä kiertotalous on. Voit tunnistaa yrityksesi kiertotalouden mahdollisuuksia. Löydä potentiaali ja konkreettiset toimenpiteet matkalla kohti kiertotaloutta.

-> Tutustu Kiertoliike-työkaluun

 

Vastuullisuuden itsearviointi

Itsearviointityökalu pienille yrityksille: Vastuullisuus on muutakin kuin ympäristövastuuta. Selvitä, millä tasolla yrityksesi vastuullisuus on kaikilla kolmella eri osa-alueella: ympäristö-, taloudellinen sekä sosiaalinen vastuu.

->Tutustu vastuullisen itsearviointiin

 

Lisää työkaluja, oppaita, tallenteita jne. löydät Riihen materiaalipankista. Tuleehan sinulle jo uutiskirjeemme?