Podcastit: Pk-yritysten tulevaisuuskestävä kasvu - SeAMK Projektit

Podcastit: Pk-yritysten tulevaisuuskestävä kasvu

Tervetuloa kuuntelemaan pk-yritysten tulevaisuuskestävään kasvuun pureutuvia podcasteja! Podcasteissa tarkastellaan eri näkökulmista sitä, mitä kestävän kasvun saavuttaminen edellyttää yrityksiltä ja niitä ympäröiviltä toimijoilta, ja miksi kestävyyteen kannattaa ehdottomasti panostaa viimeistään nyt. Jaksoissa kuullaan näkemyksiä SeAMKin asiantuntijoilta ja vierailevilta puhujilta.

Podcastit ovat mielenkiintoista kuunneltavaa sekä yrittäjille että yrittäjyyden ja kestävän kehityksen ja kasvun parissa työskenteleville, kuten kehittämisyhtiöiden ja tutkimuslaitosten asiantuntijoille. Linkit jaksoihin sekä jaksojen tarkemmat kuvaukset löydät alla olevasta listauksesta.

 • Podcast 1: Mitä on vihreä kasvu ja miltä se näyttää eteläpohjalaisissa yrityksissä?

  Vihreästä siirtymästä ja vihreästä kasvusta puhutaan paljon, mutta mitä ne käytännössä tarkoittavat? Mikä on yritysten rooli vihreässä siirtymässä ja miten vihreä kasvu näkyy eteläpohjalaisissa yrityksissä? Jaksossa ovat keskustelemassa SeAMKin tutkijayliopettaja Sanna Joensuu-Salo sekä asiantuntijat Laura Könönen ja Annukka Koivuranta.

  Kuuntele jakso Acastin tai Spotifyn kautta.

  Jakson tekstivastine

 • Podcast 2: Ekosysteemit pk-yritysten vihreää kasvua tukemassa

  Yritykset ovat avainasemassa luomassa vihreää kasvua maakuntaan, mutta mitä yrityksiä ympäröiviltä ja tukevilta toimijoilta vaaditaan, jotta vihreää kasvua syntyy? Jaksossa keskustellaan Etelä-Pohjanmaan kasvuyrittäjyyden ekosysteemin vahvuuksista ja kehittämiskohteista vihreän kasvun näkökulmasta. Jaksossa ovat keskustelemassa SeAMKin asiantuntijat Laura Könönen ja Annukka Koivuranta.

  Kuuntele jakso Acastin tai Spotifyn kautta.

  Jakson tekstivastine

 • Podcast 3: Vihreät innovaatiot kestävän tulevaisuuden rakentajina

  Vihreä innovointi on avainasemassa kestävämmän yhteiskunnan rakentamisessa, mutta mitä vihreillä innovaatioilla oikeastaan tarkoitetaan? Tässä jaksossa SeAMKin tutkijayliopettaja Sanna Joensuu-Salo sekä TKI-asiantuntijat Laura Könönen ja Krista Mäki keskustelevat vihreästä innovoinnista pk-yritysten kontekstissa. Keskustelusta voi myös poimia konkreettisia vinkkejä, joiden kautta pk-yritys voi tarkastella liiketoimintaansa ja pohtia vihreän innovoinnin liiketoimintamahdollisuuksia oman yrityksen näkökulmasta.

  Kuuntele jakso Acastin tai Spotifyn kautta.

  Jakson tekstivastine

   

 • Podcast 4: Miltä näyttää vastuullinen liiketoiminta eteläpohjalaisessa edelläkävijäyrityksessä?

  Tässä podcastissa tutustumme eteläpohjalaiseen vastuullisuuden edelläkävijäyritykseen, HR-Livingiin. Jaksossa yrittäjä Suvi Hakala ja SeAMKin TKI-asiantuntija Laura Könönen keskustelevat yrityksen mielenkiintoisesta ja inspiroivasta matkasta arvojen viitoittamalla vastuullisuuden polulla, jolle myös erilaisia haasteita on mahtunut. Tule kuulemaan millaisin keinoin yrityksessä on pyritty esteitä ylittämään, ja millaisia arvokkaita vinkkejä Suvilla on annettavana muille yrityksille omalla vastuullisuuspolulla etenemiseen!

  Kuuntele jakso Acastin tai Spotifyn kautta.

  Jakson tekstivastine

 • Podcast 5: Sosiaalinen vastuu eteläpohjalaisissa pk-yrityksissä

  Sosiaalinen vastuu on vastuuta ihmisistä. Tässä jaksossa keskustellaan siitä, minkälaisia keinoja eteläpohjalaisilla pk-yrityksillä on henkilöstön hyvinvoinnista huolehtimiseen ja paikallisen yhteisön kehittämiseen. Jaksossa ovat keskustelemassa SeAMKin TKI-asiantuntija Annukka Koivuranta sekä yliopettaja Emilia Kangas.

  Kuuntele jakso Acastin tai Spotifyn kautta.

  Jakson tekstivastine