SUUNTA opintopoluille -työkalu - SeAMK Projektit

SUUNTA opintopoluille -työkalu

Jatko-opintojen suunnittelun tueksi on saatavissa runsaasti tietoa toisen asteen opintojen päättyessä ja niiden jälkeen. Miten eteenpäin? Mistä on iloa ja hyötyä opintojen suunnittelussa ja korkeakouluun pääsemisessä?

SUUNTA opintopoluille -työkalu auttaa sinua löytämään tilanteeseesi juuri nyt sopivan vaihtoehdon. Tätä työkalua voi käyttää ohjaajan pöydän ääressä tai itsekseen.

Näin käytät SUUNTA-työkalua:

Silmäile korkeakouluun johtavaa väylää – monesta vaiheesta ja tekemisestä on hyötyä tuleviin opintoihin.
Klikkaa kuvassa vilkkuvaa oranssia palloa ja löydät lisätietoa.
Voit avata kuvan myös tekstimuotoisena kohdasta “Klikkaa tästä avataksesi saavutettavan näkymän tästä sisällöstä”.

Katso alta myös Keneltä voin saada ohjausta? -listaus.

Keneltä voin saada ohjausta?

Opintopolullasi sinulla on tukenasi monia eri ammattilaisia. Löydät alta muutamia Etelä-Pohjanmaan alueen ohjaustoimijoita, joista voi olla erityistä apua opintosuunnitelmien teossa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän suorittaneella henkilöllä, joka ei ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa, on oikeus saada opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana (Lukiolaki 714/2018). Kysy lisätietoja oman lukiosi opinto-ohjaajalta. 

 • SeAMKin Jatkuvan oppimisen palvelut

  Jos kaipaat korkeakouluopintoihin liittyvää neuvontaa, voit olla yhteydessä SeAMKin Jatkuvan oppimisen palveluihin jatkuva.oppiminen(a)seamk.fi.

 • Oman kuntasi etsivä nuorisotyö

  Etsivä nuorisotyö on vapaaehtoista ja tarkoitettu kaikille nuorille, jotka kaipaavat elämässään tukea. Yhteistyössä etsivän nuorisotyön kanssa nuorella on mahdollisuus kerryttää tietoja ja taitoja sekä sellaista sosiaalista pääomaa, joilla suunnataan kohti aikuisuutta. Jokainen tarvitsee jonkun, jolla on aikaa kuunnella ja tukea.

  Jätä yhteydenottopyyntö Etsivälle nuorisotyölle!

 • Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto

  Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto palvelee henkilöasiakkaita, työnantajia, yrityksiä ja yhteistyökumppaneita koko Etelä-Pohjanmaan alueella. Palvelemme verkossa, puhelimitse, kasvokkain ja kuvallisella etäyhteydellä. Toimipaikkamme sijaitsevat Alajärvellä, Kauhajoella ja Seinäjoella.

  Siirry TE-palveluiden sivuille.

 • Ohjaamo

  Ohjaamo on paikka, josta saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Useat Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa ja ohjausta nopeasti ja tarpeiden mukaan alle 30-vuotiaille erilaisiin elämäntilanteisiin.

  Siirry etsimään lähin Ohjaamosi!