Tule hiilijalanjäljen laskentapäivään - Pk-yritykset ja tuotteet - SeAMK Projektit

Tule hiilijalanjäljen laskentapäivään - Pk-yritykset ja tuotteet

#

Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. SeAMK Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoki University of Applied Sciences.Kuvassa tekstilogo "Ytyä teollisuuteen" ja nouseva nuolikäyrä

 

Tule maksuttomaan laskentapäivään 5.10.2022 Seinäjoelle

– Opi laskemaan yrityksellesi ja sen tuotteille hiilijalanjälki

 

SeAMKin Ympäristöosaamisen kehittämisellä kohti kestävää teollisuutta -hanke eli lyhyesti “Ytyä teollisuuteen” tarjoaa seuraavaksi kokonaisen matalan kynnyksen maksuttoman laskentapäivän pk-yritysten ja niiden tuotteiden hiilijalanjälkilaskentaan. Tilaisuus järjestetään lähitilaisuutena Seinäjoen Ammattikorkeakoululla osana hiilijalanjälkilaskennan kokonaisuutta. Sen kaksi ensimmäistä osiota on jo pidetty, mutta vielä ehdit mukaan. Ilmoittautumalla saat katsottavaksesi kahden ensimmäisen kerran tallenteet ja materiaalit, joiden avulla kartutat esitietojasi.

Laskentatilaisuuksissa tutustutaan kahteen excelpohjaiseen laskuriin: Y-hiilari ja tässä Ytyä teollisuuteen -hankkeessa kehitettävä uusi tuotteen hiilijalanjälkilaskuri.

Menneissä tilaisuuksissa on käsitelty mm. sitä miksi päästöjen kartoittaminen on jo kilpailukyvyn ja yrityksen elinvoimaisuuden näkökulmasta entistä oleellisempaa. Toimitusketjun myötä suurten yritysten toimet valuvat yllättävänkin nopeasti ketjussa alaspäin koskemaan myös pk-yrityksiä. Asiakasodotukset kasvavat joka portaassa niin teollisuudessa kuin kuluttajarajapinnassakin. Lisäksi aiemmissa tilaisuuksissa on käyty läpi sitä, millaisia esitietoja kannattaa jo selvittää ennen laskentapäivää, että laskennan aloittaminen olisi mahdollisimman helppoa.

 

Hiilijalanjälkilaskenta käytännössä -laskentapäivä 5.10.2022 klo 9.00-14:30

Paikka: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu, Frami F, Kampusranta 11, 60320 Seinäjoki

Aika: 5.10.2022 klo 9.00-14:30

Ilmoittautumisaika päättyy: 3.10.2022 klo 16

Huomioithan, että laskentaan tarvittavia tietoja kannattaa kartoittaa ja kerätä yrityksen prosesseista jo ennen varsinaista laskentapäivää. Ohjeita tähän löytyy toisen tilaisuuden materiaalista ja tallenteesta. Lue lisää: Hiilijalanjälkilaskenta käytännössä -laskentapäivä

Laskentapäivän kulku on seuraavanlainen:

  • Yrityksen hiilijalanjäljen laskeminen, Y-hiilari
  • CASE Lennol, Iina Sopanen, Lennol Oy: Yrityksen hiilijalanjälkilaskennan tulokset ja siitä seuranneet toimenpiteet
  • Maksuton lounas alustavasti 11:15-12:15
  • Tuotteen hiilijalanjäljen laskeminen, E-P:n Pk-teollisuuden oma uusi tuotteiden hiilijalanjälkilaskuri

Laskentaan teitä ohjaa Pasi Junell, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu sekä Ari-Pekka Aaltonen, Ilmastoapu Oy. Käytönnön näkökulmia laskentatulosten herättämistä toimenpiteistä meille kertoo jo yrityksensä hiilijalanjälkilaskennan tehnyt Etelä-Pohjalainen pk-yritys: Lennol Oy.

Huom! Räätälöimme parhaillaan ainutlaatuista E-P:n Pk-teollisuuden omaa tuotteiden hiilijalanjälkilaskuria. Se tehdään yhteistyössä paikallisen Ilmastoapu Oy:n kanssa. Pääset tutustumaan ja vaikuttamaan laskuriin tässä tilaisuudessa.

ILMOITTAUDU LASKENTAPÄIVÄÄN TÄSTÄ ->

Ilmoittautuminen ei velvoita sinua tai yritystäsi mihinkään.

 

Lisää YTYÄ ja kestävää kilpailukykyä Etelä-Pohjanmaan teollisuuteen ja sen tekijöille. Klikkaa logoa ja siirry verkkosivulle lukemaan lisää:

Ytyä teollisuuteen logoteksti

LinkedIn linkki
Siirry LinkeIn
facebooklogo
Siirry FB