Vihreä liiketoiminta on mahdollisuus, aloita nyt - SeAMK Projektit

Vihreä liiketoiminta on mahdollisuus, aloita nyt

#

Euroopan unioni, Euroopan sosiaalirahasto Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. SeAMK Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Seinäjoki University of Applied Sciences.Kuvassa tekstilogo "Ytyä teollisuuteen" ja nouseva nuolikäyrä

 

“Pk-yrityksille vihreä liiketoiminta on mahdollisuus”

Näin kirjoittaa Johanna Koskiahde, Seinäjoen Sanomissa 31.8.2022: LUE ARTIKKELI

Sopeutumiskyvyn ja uuden oppimisen tarve ovat nykyään itse kullekkin välillä jopa tuskastuttavan kovia ja muutostahti nopea.

Mistä löytää pk-yrityksen resursseilla paukkuja ja tietoa toiminnan kehittämiseen? SeAMK on yksi merkittävä tiedon tukipilari alueen yrityksille projektitoiminnan kautta. Seinäjoen Sanomissa on tällä viikolla juttua SeAMKin Ytyä teollisuuteen -hankkeesta, kun Seinäjoen Sanomien päätoimittaja kävi haastattelemassa hankkeemme projektipäälikköä Heli Hietalaa, lue juttu kokonaisuudessaan täältä: Pk-yrityksille vihreä liiketoiminta on mahdollisuus, Seinäjoen Sanomat 31.8.2022

Aihe on hyvin ajankohtainen, koska ensi tiistaina alkaa hankkeen maksuttomat koulutukset ja workshopit.

Tiistaina 6.9.2022 klo 9 alkaa siis mielenkiintoinen ja ajakohtainen maksuton koultuskokonaisuus Etelä-Pohjanmaan Pk-yritysten edustajille, aiheena ensin hiilijalanjälkilaskenta. Yrityksillä on tässä yhteydessä oman ymmärryksensä kartuttamisen lisäksi ainutkertainen tilaisuus varmistaa, että yrityksen tarpeet huomioidaan hankekokonaisuuden yhteydessä rakennettavassa tuotteen hiilijalanjälkilaskurissa. Se räätälöidään hiilijalanjälkitilaisuuksien myötä juuri E-P:n Pk-teollisuuden tarpeisiin yhteistyössä paikallisen Ilmastoapu Oy:n kanssa.

6.9.2022 aloitustilaisuuden puhujina ovat mm. Aki Finer, Motiva ja Helena Soimakallio, Teknologiateollisuus ry. Lisäksi kuullaan Kaarina Saramäen (ESG Lead, OP Ryhmä) näkemyksiä mm. taksonomiasta ja sen vaikutuksista Pk-yrityksiin.

Mukaan pääsee alla olevan linkin kautta. Saman linkin takaa löytyy lisätietoa hiilijalanjälkitapahtumien kokonaisuudesta:

LISÄTIETOA TAPAHTUMASTA JA ILMOITTAUTUMISET ->

Ilmoittautumalla saat linkit etätapahtumiin sekä valmiit kalenterimerkinnät kaikista tilaisuuksista omaan kalenteriin lisättäviksi.

Hiilijalanjälkilaskennan työpajasarja koostuu kahdesta esitieto-osiosta, varsinaisesta laskennasta sekä laskentaklinikoista. Hiilijalanjälkilaskentaa tehdään sekä yritykselle että tuotteelle, joista voi osallistua joko vain toiseen tai molempiin. Maksuton koulutuskokonaisuus on suunnattu E-P:n teollisuuden parissa toimiville yrityksille, mutta mukaan ovat tervetulleita kaikki alueen Pk-yritykset. Tuotteen hiilijalanjälkilaskentaosuus palvelee erityisesti suunnittelua ja valmistavaa teollisuutta. Yrityksen hiilijalanjälkilaskenta sopii laajemmin kaikille eteläpohjalaisyrityksille. Kyseessä on SeAMKin kertaluonteinen kokonaisuus osana hankkeita Ytyä teollisuuteen ja CircEPOs -kiertotalouden osaamisalusta. 

Lisää YTYÄ ja kestävää kilpailukykyä Etelä-Pohjanmaan teollisuuteen ja sen tekijöille. Klikkaa logoa ja siirry verkkosivulle lukemaan lisää:

Ytyä teollisuuteen logoteksti

LinkedIn linkki
Siirry LinkeIn
facebooklogo
Siirry FB