Ympäristöosaamisen ja -johtamisen koulutuskokonaisuus - SeAMK Projektit

Ympäristöosaamisen ja -johtamisen koulutuskokonaisuus

Tavoitteena tässä osiossa on rakentaa seuraava koulutuskokonaisuus: Ympäristöjohtaminen E-P teollisissa yrityksissä.  Yrityksen ympäristöosaamisen hyödyntäminen liiketoiminnassa ja sen kääntäminen kilpailueduksi, vaatii ympäristöasioiden tietoista johtamista ja aktiivista viestintää. Ympäristönäkökulma tulee ottaa kokonaisvaltaisesti osaksi yrityksen arkea ja päätöksentekoa. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi ympäristöohjelman laatimista, ympäristöön liittyvän lainsäädännön noudattamista, raaka-aineiden ja energian optimaalista käyttöä ja kierrätystä sekä resurssitehokkuutta.

Koulutuskokonaisuus lyhyesti:

  • Opetusta (yhteensä 7 opetuspäivää) että itseopiskelumateriaaleja. Koulutus järjestetään etäkoulutuksena, että eri työtilanteissa osallistujien on mahdollista päästä aktiivisesti mukaan.
  • Rakentuu yleisistä ja syventävistä osioista, joista osallistuja voi valikoida itselleen tarkoituksenmukaisimman kokonaisuuden.
  • Koulutuskokonaisuuden päätteeksi on mahdollista suorittaa koe.

Koulutuskokonaisuus on suunnattu ja maksuton seuraaville kohderyhmille:

  • teolliset mikro- ja pk-yritykset: yrittäjät, johtajat, henkilöstö
  • SeAMKin henkilöstö
  • opiskelijat,
  • työelämän ulkopuolella olevat

Aikataulu

Tämä osio on alustavasti suunniteltu keväälle 2023. Mukaan kannattaa kuitenkin jo ilmoittautua, että saat ajankohtaiset tiedot heti, kun ohjelma tarkentuu. Koulutusta tukee jo syksyllä järjestettävät tilaisuudet erilaisten uusien liiketoimintamallien arvioinnin ja hiilijalanjäljen laskureiden käytöstä, joihin kannattaa jo tulla mukaan. Näin pääset myös vaikuttamaan tulevan koulutuksen sisältöön. Ja olet jo askeleen edellä enne kuin koulutus edes alkaa.

SeAMKilla on käynnissä myös muita samaan aiheeseen liittyviä hankkeita, joilla voidaan tukea osaamistasi. Näistäkin tulemme tiedottamaan niitä, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa kehittää kilpailukykyään ympäristöosaamisella. Rakennamme myös uutiskirjeryhmän, jossa saat ajankohtaiset tiedot sähköpostiisi. Siitäkin syystä kannattaa jo ilmoittaa kiinnostuksesi ja yhteystietosi meille. Projektipäällikön yhteystiedot löydät alta.

Laitetaan osaamiset ja tarpeet törmäyskurssille

– Luodaan jotain uutta!

Pysy ajan tasalla, seuraa somessa “Ytyä teollisuuteen”

LinkedIn linkki
Siirry LinkeIn
facebooklogo
Siirry FB

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisätietoa

Heli Hietala

Projektipäällikkö

sähköposti

Heli.Hietala(a)seamk.fi

puhelin

+358408302028