Hiilijalanjäljen laskeminen PK-teollisuudessa - SeAMK Projektit

Hiilijalanjäljen laskeminen PK-teollisuudessa

Ympäristövastuun rooli kasvaa myös PK-yritysten liiketoimminnnassa. Tavoitteena tässä osiossa on etsiä ja testata PK-teollisuuteen sopivia hiilijalanjälkilaskureita mukana olevien Etelä-Pohjalaisten PK yritysten kanssa. Järjestämme työpajoja, joissa harjoitellaan laskureiden käyttöä ja laaditaan opas jatkokäyttöön. Keskitymme erityisesti tuotteen hiilijalanjälkeen.

Käytännössä homma etenee näin:

  • Valitaan erityisesti pk-yrityksille soveltuvat hiilijalanjälkilaskurit
  • Järjestetään tilaisuuksia laskureiden käytöstä
    • Osallistujia koulutetaan hiilijalanjälkilaskureiden käyttöön omassa toiminnassaan tai PK-teollisuudessa yleisesti.
    • Tilaisuuksiin on mahdollista tulla myös kertomaan, miten laskentaa on tehty ja hyödynnetty omassa yrityksessä ja lisätä näin oman yrityksen tunnettuutta alueella.
  • Tuotetaan hiilijalanjälkilaskennan opas teollisille pk-yrityksille. Se tulee sisältämään sopivia hiilijalanjälkilaskureita ja opastusta niiden käyttöön sekä vinkkejä tyypillisten teollisen alan yrityksen hiilijalanjäljen laskentaan liittyvien haasteiden ratkaisemiseksi. Materiaalit ja työkalut tullaan lopuksi siirtämään SeAMKissa parhaillaan kehitettävälle digialustalle, joka on suunnattu Etelä-Pohjalaisille yrityksille.

Aikataulu

Tämä osio on tarkoitus käydä kokonaisuudessaan läpi syksyllä 2022. Mukaan kannattaa kuitenkin jo ilmoittautua, että saat ajankohtaiset tiedot heti, kun ohjelma tarkentuu. SeAMKilla on käynnissä myös muita samaan aiheeseen liittyviä hankkeita, joilla voidaan tukea osaamistasi. Näistäkin tulemme tiedottamaan niitä, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksensa kehittää kilpailukykyään ympäristöosaamisella. Rakennamme myös uutiskirjeryhmän, jossa saat halutessasi kaikki ajankohtaiset tiedot aiheesta sähköpostiisi. Siitäkin syystä kannattaa jo ilmoittaa kiinnostuksesi ja yhteystietosi meille. Projektipäällikön yhteystiedot löydät alta.

 

Laitetaan osaamiset ja tarpeet törmäyskurssille ja luodaan jotain uutta!

– Pysy ajan tasalla, seuraa somessa “Ytyä teollisuuteen”

LinkedIn linkki
Siirry LinkeIn
facebooklogo
Siirry FB

Ilmoittaudu mukaan tai kysy lisätietoa

Heli Hietala

Projektipäällikkö

sähköposti

Heli.Hietala(a)seamk.fi

puhelin

+358408302028