Hevosalan uudet liiketoimintamahdollisuudet Green Caren ja hyvinvoinnin kautta - SeAMK Projektit

Hevosalan uudet liiketoimintamahdollisuudet Green Caren ja hyvinvoinnin kautta

Sekä ihmisten että hevosten hyvinvointiin keskittyvässä ”Green Care -heppahankkeessa” kehitetään hevosalalle uusia hyvinvointilähtöisiä harrastuspalveluita yhteistyössä yrittäjien, asiantuntijoiden ja asiakkaiden kanssa. Näiden avulla edistetään hevosalan toimintaa, joka perustuu Green Care -periaatteiden mukaisesti mm. luonnon hyvinvointivaikutuksiin, yhteisöllisyyteen ja vastuullisuuteen. Hyvinvointilähtöisillä palveluilla ja yhteistyöllä on mahdollista tavoittaa uusia asiakasryhmiä, päivittää hevosalan toimintakulttuuria ja vastata kasvavaan luontoyhteyden tarpeeseen.

Teemat:
• Liiketoimintamahdollisuudet ja uudenlaiset palvelut
• Ihmisten hyvinvointi ja Green Care (LuontoVoima)
• Hevosten hyvinvointi ja lajinmukaiset elinolosuhteet
• Alueellinen taso ja maaseudun elinvoimaisuus

Toimenpiteitä:
• Tutustumismatkat
• Työpajat ja seminaarit
• Pilottikokeilut
• Infovideot ja opas

Kohdealue: Etelä-Pohjanmaa
Toteutusaika: 1.4.2022-31.3.2024

Hankkeen rahoittamiseen ovat päärahoittaja Maaseuturahaston  lisäksi osallistuneet Töysän Säästöpankkisäätiö , Kuortaneen Säästöpankkisäätiö ja MTK:n Säätiö.

Euroopan maaseudun kehittäminen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin.

Etelä-Pohjalaisia hevosalan hyvinvointipalvelujen esittelyjä

 • Jenni Marttila

  Etelä-Pohjalaisia hevosalan hyvinvointipalvelujen esittelyjä osa 1/4

  Jenni Marttila tarjoaa hevosenomistajille ja hevosystävän kanssa harrastaville muun muassa läsnäolon ja tunnetaitojen harjoittelua maastakäsintyöskentely-tuntien avulla. Kehotietoisuuden opetus ratsastuksen ja maastakäsintyöskentelyn työkaluna auttaa havainnoimaan itseä ja oman toiminnan vaikutusta hevoseen. Tunneilla saa keinoja ja ohjausta stressinhallintaan, rentoutumiseen ja itsetuntemukseen.”

  Jenni tulee hevosen kotitilalle paikan päälle, tarjoten palveluitaan laajasti Etelä-Pohjanmaalla. Hänen yhteystietonsa: puhelin +358405558335 nettisivu www.tmijennimarttila.fi, sähköposti hei@tmijennimarttila.fi. Jennin löydät myös Instagramista tmijennimarttila ja Facebookista Tmi Jenni Marttila. Puhelimitse ja viesteillä tavoittaa parhaiten, kertoo Jenni.

 • Heli Jakku

  Etelä-Pohjalaisia hevosalan hyvinvointipalvelujen esittelyjä osa 2/4

  Infoposteri hyvinvointilähtöisistä hevosalan hyvinvointipalveluista OLO-messuillaNainen ja hevonen lähikuvassa

  Jakku Horse Racing Team esittäytyy

  Tarjolla on maastakäsin työskentelyä. Se on palvelua, joka soveltuu kaikille asiakasryhmille, parhaiten aikuisille, joilla on jo hieman aiempaa kokemusta hevosista. Palvelun tavoitteena on rentoutuminen, hetkessä eläminen, vuorovaikutus ja yhteistyö hevosen kanssa.

  Heli Jakulla on taustalla hevosalan tutkinto ja muita hevosalan opintoja, sosiaalipedagogisen hevostoiminnan koulutus sekä muita ihmisten hyvinvointiin liittyviä opintoja.

 • Elina Herttua

  Etelä-Pohjalaisia hevosalan hyvinvointipalvelujen esittelyjä osa 3/4

  hevosen selässä ratsastaja

  Elina Herttua, Elontunne: “CwC-istuntaopetus CwC on lyhenne sanoista Coaching with Connection. Olen opiskellut CwC-istuntaopettajaksi Katariina Alongin opissa. Opetuksessa tuetaan ratsastajan ja hevosen välisen yhteyden syventymistä. CwC-istuntaopetus perustuu istunnan biomekaniikkaan ja siinä on mukana aina kolme osa-aluetta: Tietoisuus, tekniikka ja tunne. Tekniikassa keskitytään hevosen ja ratsastajan kehojen biomekaniikkaan ja sen lainalaisuuksiin. Tätä myöten ratsastaja tulee tietoisemmaksi omasta ja hevosensa kehosta sekä yhteydestään hevoseen. Tunteet ovat mukana kaikessa, mitä teemme ja hevonen aistii tunnetilamme ja energiamme, joten myös tunnetilan huomioiminen istuntaopetuksessa on tärkeää. CwC-istuntatunneille voi tulla kuka tahansa yllä mainituista asioista kiinnostunut. Ei ole väliä oletko aloitteleva ratsastaja vai kokenut konkari, CwC-istuntaopetuksessa lähdetään liikkeelle ratsukon taso huomioiden. CwC-istuntaopetuksesta on apua myös silloin, jos ratsastukseen liittyy paljon tunteita (esim. pelkoa tai turhautumista). CwC-istuntaopetus tapahtuu ratsastajan omalla/lainaamalla hevosella.  Palvelua on tarjolla Lapualla ja lähialueilla Etelä-Pohjanmaalla.

  Elinan yhteystiedot: puhelin 0505486490, sähköposti elina@elontunne.fi ja nettisivut www.elontunne.fi

 • Taru Aronen

  Etelä-Pohjalaisia hevosalan hyvinvointipalvelujen esittelyjä osa 4/4

  hevonen ja nainen taustalla lehtimetsää
  Kuva 1. Taru Aronen (kuvaaja: Taina Renkola.)

  Taru Aronen, Tarjoan hyvinvointia tukevia hevosavusteisia palveluita kaikenikäisille. Ne toteutetaan yksityistunteina tai pienryhmissä asiakkaan luona tai minun hevosystävieni kanssa. Hyvinvointipalveluitani ovat mm. istuntatunnit (erityisesti kehotietoisuus harjoituksia hevosen kanssa ja ilman, mutta myös painottuen tarpeen mukaan läsnäolo ja tietoisuustaito harjoitteisiin), maastakäsin tunnit (kehotietoisuus, läsnäolo ja tietoisuustaito harjoitteita), sosiaalipedagoginen hevostoiminta ja Helmi-tunnit/kurssit (hevosavusteinen mindfulness). Kaikessa toiminnassa tavoitteena on, että asiakas kokee tulevansa kohdatuksi, oppii itsemyötätunnosta ja voimaantuminen.”

  Toiminta-alueena joustavasti Etelä-Pohjanmaa ja Pirkanmaa.

  Tarun yhteystiedot: puhelin 0404632960, sähköposti Aronen.taru@gmail.com.

Ajankohtaista

lisää uutisia

Hankkeen materiaalit

Tapahtumat

Lisää menneitä tapahtumia

Ota yhteyttä

Henkilökuva.

Soila Huhtaluhta

Asiantuntija TKI, tuntiopettaja

sähköposti

Soila.Huhtaluhta(a)seamk.fi

puhelin

+358408680604