Tietoa hankkeesta - SeAMK Projektit

Tietoa hankkeesta

Globaalissa kilpailussa kampusalueet ovat keskeisiä aluekehityksen moottoreita. Ne vaikuttavat myönteisesti alueen väestökehitykseen, työllisyyteen, yritysten määrään ja menestykseen sekä alueen osaamistasoon. Myös Seinäjoen kampus toimii korkeakoulujen ja maakunnan toimijoiden kohtaamispaikkana. Esimerkiksi digitalisaatio on lisännyt etäopetus- ja työskentelymahdollisuuksia, jolloin kampuksen roolia, palveluita ja vetovoimaa on ajateltava uudelleen.

Ajatellaan kampus yhdessä uudelleen

Kampus 2030 -hankkeen tavoitteena on

  • Seinäjoen kampuksen saavutettavuuden edistäminen
  • jatkuvan oppimisen vahvistaminen
  • opiskelijoiden ja osaajien houkuttelu
  • pitovoiman lisääminen

Mitä Kampus 2030 -hankkeessa tehdään ja kenen kanssa?

Kampus 2030 -hankkeen toimenpiteitä ovat

  • tarve- ja tavoiteanalyysin tekeminen
  • pilotoinnit ja kokeilut, yhteensä kuusi kpl kytkeytyen tavoitteisiin
  • resurssoinnin ja toimenpiteiden suunnittelu
  • arviointi ja jatkuvuuden suunnittelu
  • Kampus 2030 -kehittämissuunnitelman kokoaminen

Kehittämishanke tuottaa Seinäjoen kampuksen kehittämissuunnitelman 2030

Kehittämissuunnitelma 2030 antaa suositukset kampuksen tulevaisuuden kehittämiseen alueen toimijoiden yhteistä sitoutumista varten.

– Yhteen lauseeseen tiivistettynä työmme tavoitteena on: Yhä parempi kampus ja kaupunki opiskelijoille, asiantuntijoille ja kansalaisille – An increasingly better campus and city for students, experts and citizens.

Kampus 2030 -hanketiimin työ muodostuu tiivistetysti verkottumisesta, yhteistyön koordinoinnista ja käyttäjälähtöisen tiedonhankinnan tekemisestä.

Kohderyhmä hankkeen konkreettisille toimille on laaja: kaikki, jotka jo käyttävät kampusta ja kaikki, jotka voisivat käyttää kampusta.

Kolmen hengen hanketiimin lisäksi hankkeella on hankevalmistelua tehneistä ja hankkeen työntekijöistä muodostuva laaja hanketiimi sekä kokonaisuutta kommentoiva, hankkeen tuottaman kehittämissuunnitelman hankkeen päättyessä käyttöönsä saava ohjausryhmä.

Ohjausryhmätyöskentelyssä on mukana edustajia seuraavista organisaatioista: SeAMK, Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys, Seinäjoen yliopistokeskus, Seinäjoen kaupunki, Tampereen yliopisto, Taideyliopisto, Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti, Vaasan yliopisto, Into Seinäjoki sekä rahoittajan edustaja Etelä-Pohjanmaan Liitosta.

Hanke kokoaa yhteiseen kehittämistyöhön näkökulmia ja panostaan antamaan monitahoisia ja moniammatillisia asiantuntijatiimejä. Asiantuntijatiimien kohtaamiset toteutetaan vuoden 2024 puolella. Tähän keskustelevaan työhön voi ilmoittautua halutessaan itsenäisesti suoraan projektipäällikölle tai muille tiimiläisille.

Käyttäjien ja potentiaalisten käyttäjien, asiantuntijatiimien ja hankkeen toteuttajien kehitystyöhön antama panos hyödynnetään kehittämissuunnitelmassa, joka julkistetaan alustavan suunnitelman mukaan marraskuun 2024 alussa.

Hankeaika: 1.10.2023 – 30.11.2024
Rahoitus: AKKE / Etelä-Pohjanmaan liitto

Kampus 2030 -hanke yhteystiedot

Hanketiimi:
SeAMK: projektipäällikkö Katja Kaataja. Yhteystiedot: katja.kaataja@seamk.fi, 040 830 4023
Seinäjoen kaupunki:  järjestötyönkoordinaattori, projektisuunnittelija Katja Kivioja. Yhteystiedot: katja.kivioja@seinajoki.fi, 040 662 4223
Etelä-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys Epky & Seinäjoen yliopistokeskus UCS: asiantuntija Pia Kattelus. Yhteystiedot: pia.kattelus@tuni.fi, 050 593 6071

Lue SeAMK verkkolehdestä hankkeen ja tiimin esittely