PREMIUM - erityisen erottuvat elintarvikkeet - SeAMK Projektit

PREMIUM - erityisen erottuvat elintarvikkeet

Hankkeen toiminta on päättynyt 31.8.2023.

Hankkeessa parannettiin eteläpohjalaisten mikro- ja PK-kokoisten ruoka-alan yritysten kilpailukykyä sekä tavoiteltiin uuden liiketoiminnan ja kasvun kehittymistä ruoka-alalla.

Tavoitteiden saavuttamiseksi hankkeessa lisättiin Etelä-Pohjanmaalla toimivien mikro- ja PK-kokoisten elintarvikeyritysten ymmärrystä erityisesti X, Y- ja Z-sukupolvien kuluttajatarpeista ja ostotottumuksista,
nostettiin yritysten osaamista korkean lisäarvon tuotteiden kehittämisessä sekä vahvistettiin aktiivisen kuluttajan roolia elintarvikkeiden tuotekehitysprosessissa digitaalisia ratkaisuja hyödyntäen.

Tuloksena syntyi 10 erityisen erottuvaa, korkean lisäarvon elintarviketuotetta, joissa yhdistyvät yritysten innovaatiot, asiantuntijoiden osaaminen ja kuluttajien toiveet.

Tuotteet ovat:

1. Takeaway-tuotteet lähiraaka-aineista
2. Marjaisat artesaanimakeiset
3. Black Garlic tuoteperhe
4. Propolis hunajapastilli
5. Vuodenaika Gin-sarja
6. Luomukyytön DryAged- pihvituoteperhe
7. Hunajalevite makuvaihtoehdoin (suklaa, lipstikka ja puolukka)
8. Horsmankukka-kuohumahla
9. Hunajainen sitrus-kivennäisvesi
10. Uusi tuote hamppupelletistä

Hankkeessa toteutettiin tuotekehitystoimenpiteiden lisäksi seuraavia yritysten osaamista lisääviä toimenpiteitä:

  • perustettiin SeAMK PREMIUM-kuluttajapaneeli (X, Y ja Z-sukupolven kuluttajat) kuluttajanäkemysten ja elintarvikkeiden kehittämisehdotusten keräämiseksi ja viemiseksi yritysten tuotekehitykseen sekä järjestettiin kolme isoa elintarvikkeiden maistatustapahtumaa SeAMKissa
  • järjesttiin yrityksille  maksuttomia työpajoja ja valmennuksia: 1. PREMIUM – mitä se on?, 2. Erottuvan tuotteen pakkaustyöpaja, 3. B2B-myynnin ABC, 4. Erottuvia tuotekuvia omalla kännykällä , 5. Premium-tuotteiden postitiointi ja kuluttajamielikuviin vaikuttaminen
  • muut maksuttomat tapahtumat: SeAMK minihackathon premium-tuotteille, Lähiruokapäivä 2022 ja 2023 alueellinen markkinointi, Lähiruokatreffit 2023 lhiruoan ostajien ja myyjien kohtaamiseksi
  • tuotettiin sähköinen PREMIUM-opas yritysten käyttöön korkean lisäarvon premium-tuotteen kehittämisen tueksi kuluttajaa kuunnellen


PREMIUM-opas

Lataa maksuton PREMIUM – opas tästä linkistä.

Oppaaseen on tiivistetty vinkkejä ja ideoita siihen, miten kehität tuotteesi erityistä erottuvuutta eri sukupolvien kuluttajia kuunnellen. Lue, kuuntele ja katsele asiantuntijoiden ja yritysten haastatteluja ja luentoja erottuvan tuotteen kehittämisestä. Oppimisentäyteisiä lukuhetkiä!

PREMIUM-hankkeen tiedot

  • Hankkeen nimi: PREMIUM – erityisen erottuvat elintarvikkeet
  • Rahoittaja: REACT-EU EAKR (Euroopan aluekehitysrahasto)
  • Toteuttaja: Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
  • Aikataulu: 1.4.2022- 31.8.2023
  • Budjetti: 159 040 €

Hanke rahoitettiin REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia

Toteuttajat:

Elina Huhta puh. 040 830 0417 elina.huhta@seamk.fi 
Merja Mäkipelkola puh. 040 830 2033 merja.makipelkola@seamk.fi 

Hankkeen materiaalit

Ajankohtaista

lisää uutisia

Lisätiedot

Pitkähiuksinen nainen hymyilee toinen käsi lanteella..

Elina Huhta

Asiantuntija, tki

sähköposti

Elina.Huhta(a)seamk.fi

puhelin

+358408300417

Henkilökuva.

Merja Saari

Projektipäällikkö

sähköposti

Merja.Saari(a)seamk.fi

puhelin

+358408302033

Lotta Haapala

Projektipäällikkö

sähköposti

Lotta.Haapala(a)seamk.fi

puhelin

+358408302034