Elintarvikkeen hiilijalanjäljen laskentailtapäivä Kauhavan Lentohotellilla - SeAMK Projektit

Elintarvikkeen hiilijalanjäljen laskentailtapäivä Kauhavan Lentohotellilla

Elintarvikkeiden hiilijalanjälkilaskuri – tule ottamaan hiilijalanjälkilaskenna opit haltuusi!

Elintarvikealan lainsäädäntö on kovaa vauhtia kiristymässä ympäristövaikutusten arvioinnin osalta. Elintarvikkeiden hiilijalanjälkien arviointi on haastavaa johtuen suurista vaihteluista raaka-aineiden tuotantotavoissa ja alalta puuttuvat vielä yhdenmukaiset pelisäännöt. Elintarvikkeiden hiilijalanjäljen ymmärtäminen on osa elintarviketuotannon kokonaisvastuuta. Hiilijalanjäljen ilmoittaminen esim. tuotepakkauksissa saattaa tulla pakolliseksi “yllättäen ja pyytämättä”.

Haluathan olla valmis tuleviin muutoksiin ja saada jo jonkinlaista osviittaa elintarvikkeesi hiilijalanjäljestä? Samalla voit myös löytää “hiilisyöppöjä” ja saatat siten löytää keinoja tuotteesi hiilijalanjäljen pienentämiseksi.

SeAMKissa kehitetty IKE-hiilijalanjälkilaskuri on  Microsoft Excel -pohjainen työkalu elintarviketuotteiden hiilijalanjäljen arviointiin. Työkalun avulla yritykset pystyvät perehtymään hiilijalanjälkilaskentaan ja tekemään arvioita omien elintarviketuotteidensa kasvihuonekaasupäästöjen suuruusluokasta ns. kehdosta tehtaan porteille huomioiden raaka-aineet, pakkausmateriaalit, jätteet ja sivuvirrat, energiankulutuksen sekä logistiikan.

Aika: 3.9.2024 klo 15-18.00
Kenelle: kaikille elintarvikeyrityksille, jotka ovat kiinnostuneita tietämään tuotteensa suuntaa-antavan hiilijalanjäljen (kg CO2 / kg tuotetta)
Paikka: Kauhavan LentoHotelli, Loppusuora 22, Kauhava
Hinta: ei osallistumismaksua, sitova ennakkoilmoittautuminen tarjoilujen vuoksi!

Aikataulu:
15.00 lyhyt alustus elintarvikkeiden hiilijalanjäljen laskentaan
n. klo 15.30-18 IKE-hiilijalanjälkilaskurin kehittäneet asiantuntijat opastavat yrityksiä oman tuotteen hiilijalanjäljen laskentaan
klo 18.00 tapahtuma päättyy viimeistään

Lisätiedot:

  • Tämä on maksuton tilaisuus, jossa saat opit tuotteesi hiilijalanjäljen laskentaan hyödyntämällä SeAMKissa kehitettyä IKE-hiilijalanjälkilaskuria
  • Tarvitset mukaasi anakin oman läppärin, jolla pystyt avata IKE-laskurin Excel-ohjelmalla (muista virtajohto! 🙂 )
  • Ilmoittautuneille lähtetään tarkempia ohjeita sähköpostilla lähempänä tapahtumaa.

Ilmoittautuminen sulkeutuu 27.8.2024.

Paikkoja on rajoitetusti, jotta kaikki saavat yksilöllistä ohjausta!

 

Kaipaatko lisätietoja tai herääkö kysymyksiä?

Elina Huhta | Seinäjoen ammattikorkeakoulu
Elina.Huhta@seamk.fi
+358 40 830 0417

SeAMK järjestää tapahtuman osana VHH- vastuulliset ja vähähiiliset elintarvikkeet-hankkeen toimenpiteitä (J10202) Oikeudenmukaisen siirtymän rahaston tukemana.